Incendiu în Sectorul 1 din București. Zeci de oameni au ieșit speriați din case. „M-am trezit cu fum în casă, nu puteam respira”. Cauza probabilă: o candelă

19 apr. 2023
500 afișări
Incendiu în Sectorul 1 din București. Zeci de oameni au ieșit speriați din case. „M-am trezit cu fum în casă, nu puteam respira”. Cauza probabilă: o candelă
Incendiu în Sectorul 1 din București. Zeci de oameni au ieșit speriați din case. „M-am trezit cu fum în casă, nu puteam respira”. Cauza probabilă: o candelă. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Un incendiu puternic a izbucnit, seara trecută, în Sectorul 1 din București. Un apartament aflat la etajul 8 a luat foc, iar fumul a ajuns imediat în tot blocul. Șapte locatari au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiu în Sectorul 1 din București

Incendiul a izbucnit marți seară, în jurul orei 22:00. Din fericire, nu se afla nimeni în apartament. Locatarii au simțit miros de fum și au dat alarma.

Zeci de oameni au ieșit speriați din apartamente.

Am auzit niște trosnituri pe scara blocului. Când m-am dus la ușă, am văzut că intră fum și am sunat imediat la 112, mi-am dat seama că e incendiu și am încercat să acopăr ușa, să nu intre fum, a spus un bărbat care locuiește în bloc, potrivit antena3.ro.

Locatarilor li s-a spus imediat să părăsească apartamentele pentru că deja nu se mai putea respira. Mai mulți oameni deja dormeau la acea oră și s-au trezit cu locuințele pline de fum.

Tot fumul a intrat pe aerisire și nu puteai respira. Incendiul ar fi pornit ori de la candelă ori de la un scurtcircuit.

La oameni nu era nimeni în apartament, și nu știm ce s-a întâmplat. Nu a fost nicio țigară. Poate de la vreo lumânare, ceva. Nu știm sigur, spun martorii.

Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Persoanele care locuiesc la ultimele etaje au fost evacuate de pompieri. Șapte oameni, printre care și doi copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza intoxicării cu fum sau a atacurilor de panică.

În urma incendiului au fost evacuate 13 persoane.

În apartamentul care a luat foc locuia un tânăr de 20 de ani, împreună cu mama. Din fericire, cei doi nu se aflau în apartament când a izbucnit incendiul.

Conform pompierilor, cauza probabilă a incendiului ar fi un scurtcircuit sau o candelă aprinsă ce a fost lăsată nesupravegheată.

Cookies