ARHIVA B365

INCENDIU în DELTA VĂCĂREŞTI. Focul a cuprins peste 2.000 de metri pătraţi de vegetaţie UPDATE

UPDATE 19.13 Incendiul a fost lichidat.

UPDATE 18.24 ISU anunţă că s-a procedat la realizarea unui dispozitiv de stingere cu apă pe o lungime de aproximativ 300 de metri pentru lichidarea ultimelor focare.

UPDATE 18.09. Dispozitivul de pompieri s-a suplimentat cu încă zece oameni. În total, 30 de pompieri încearcă să stingă incendiul.

„Din cauza temperaturii ridicate şi a fumului degajat de incendiu, pompierii nu pot acţiona o perioadă îndelungată în apropierea focarului”, anunţă ISU.

În prezent, la faţa locului acţionează peste 20 de pompieri pentru stingerea flăcărilor. Cu toate acestea, reprezentanţii ISU anunţă că nu se poate face accesul cu autospeciale în zona focarului, din cauza naturii terenului, solul fiind extrem de moale, astfel că se acţionează cu lopeţi. Din primele informaţii se pare că nu există victime.

Parcul Natural Văcăreşti, un ecosistem unic în Bucureşti, este afectat constant de incendii şi braconieri, deşi este declarat arie protejată.

Cu o suprafaţă de 186 de hectare de vegetaţie şi sute de vieţuitoare, acest spaţiu urmează să fie amenajat cu fonduri europene. Delta Vacaresti va avea propriul guvernator, iar in zonă nu se pot construi nici blocuri, nici case. Până în luna ocombrie, Delta Văcăresti va avea propriul administrator, ales în urma unui concurs.

La finalul lunii iunie a avut loc o amplă acţiune de ecologizare a Deltei Văcăreşti. Au participat sute de voluntari, printre care s-a aflat şi premierul Dacian Cioloş.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button