ȘTIRI

INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV: Aproape 600 de persoane au venit să doneze sânge la centrul din București

INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV: „Aproape 600 de persoane au venit să doneze sânge la Centrul de Transfuzie din Capitală pentru răniţii în incendiul din clubul Colectiv. 

„Să nu mai vină astăzi. După-amiază trebuie să rămânem să procesăm sângele. Personalul este la centru de az-noapte de la ora 1.00 și nu ne permitem să facem greșeli.  O să facem și mâine o echipă însă rugămintea este să nu vină în număr foarte mare. Îi așteptăm și săptămâna viitoare pentru că va fi nevoie de sânge pentru aceste victime și săptămâna viitoare”, a declarat directorul Centrului de Transfuzii, Doina Goșa, la Realitatea TV. 

„Donatorii au venit încă de la ora 1.30. Apelul nostru era de la ora 8. Apreciem solidaritatea bucureştenilor şi le mulţumim tuturor oamenilor care au venit. Îi rugăm însă să redistribuim efortul pe zilele următoare, probabil de luni încolo. Centrul rămâne deschis, dar apelul nostru era să nu fie coadă, să încercăm să distribuim. Toată lumea m-a sunat. E o mare bucurie să vedem atât solidaritate”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Băniciou.

INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV: Centrele de Transfuzii din Bucureşti -Str. Constantin Caracas nr. 2, sector 1 si Dr Felix 89 – s-au deschis încă de vineri noapte, zeci de oameni stau la coadă şi donează sânge, dar s-au amenjat puncte de recoltare și la mai multe spitale. VEZI LISTA centrelor și punctelor de recoltare

Cu toate acestea, autorităţile atrag atenţia că este nevoie de sânge pe tot parcursul săptămânii, motiv pentru care roagă doritorii să vină în grupuri organizate, astfel încât donarea să se facă în cele mai bune condiţii, scrie romaniatv.net. 

Ministrul Nicolae Bănicioiu a precizat că donatorii sunt aşteptaţi SÂMBĂTĂ DIMINEAŢĂ de la ora 8.00, la Centrul de Transfuzii şi la Spitalul Universitar pentru că donarea de sânge chiar în această noapte ar îngreuna ajutorul acordat răniţilor.

INCENDIU puternic într-un club din Centrul Vechi – Colectiv. 27 de persoane au decedat

Apeluri de mobilizare pentru donare de sânge au fost lansate pe Facebook, oamenii fiind îndemnaţi să ajute astfel persoanele rănite în incendiul izbucnit în clubul Colectiv din Capitală, soldat cu 27 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi.

INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV: Astfel, pe pagina ”Şi eu donez”, pe lângă mesaje de mobilizare pentru donarea de sânge, a fost postat şi un link cu centrele de transfuzii din ţară.

”Tragedie în această seară, în Capitală! Sunt aproape 180 de răniţi la toate spitalele din Bucureşti. Mergeţi şi donaţi sânge pentru ei. Au nevoie de ajutorul nostru. DAŢI MESAJUL MAI DEPARTE!”, se arată pe pagina respectivă de Facebook.

INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV: Zeci de persoane au adăugat, până în prezent, comentarii prin care îşi arată disponibilitatea de a dona sânge sau cer informaţii privind centrele şi spitalele unde pot face acest lucru.

 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button