ȘTIRI

INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV: S-a început urmărirea penală in rem, pentru OMOR CALIFICAT

UPDATE 12.16: Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat sâmbătă că s-a început urmărirea penală pentru OMOR CALIFICAT. 

„S-a început o anchetă penală pentru omor calificat și distrugere calificată. De obicei se urmărește fapta mai gravă, iar în urma anchetei vom stabili exact. Nu putem ști gradul de vinovăție. Urmează să intrăm la pentru a epuiza cercetarea la fața locului. Urmează audieri, încă nu au fost finalizate. Se va proceda mai întâi cu stabilirea împrejurărilor”, a declarat Tiberiu Nițu.

UPDATE: Ancheta în cazul incendiului de vineri seară, din clubul bucureştean Colectiv, soldat cu 27 de morţi şi 146 de răniţi, va fi preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, aflat la locul incendiului, a declarat că a fost începută urmărirea penală in rem, pentru fapta de ucidere din culpă, iar principala ipoteză de lucru ar fi incendiul, şi nu explozia. Procurorul a mai spus că în acest moment nu sunt cunoscute cauzele incidentului.

El a precizat că, în cursul zilei de sâmbătă, se va desfăşura procedura de identificare a victimelor, la sediul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).

De asemenea, se va face în continuare cercetarea la faţa locului şi vor fi audiate persoanele care deţin şi administrează clubul, a mai spus procurorul.

Procurorii şi echipele de criminalişti efectuează cercetarea la faţa locului, ridică probe care să ajute în stabilirea cauzelor incendiului, inclusiv înregistrări video care au surprins momentul în care focul a aprins materiale din sala de la Clubul Colectiv în care se desfăşura concertul, apoi s-a propagat. Forţele de ordine au securizat zona, pentru a permite anchetatorilor să facă cercetări.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button