Incendiu devastator la spitalul din Suceava. Peste 300 de persoane se aflau în unitatea medicală când au izbucnit flăcările

03 feb. 2022
269 Afișari
Incendiu devastator la spitalul din Suceava. Peste 300 de persoane se aflau în unitatea medicală când au izbucnit flăcările
Incendiu devastator la spitalul din Suceava. Peste 300 de persoane se aflu în unitatea medicală când au izbucnit flăcările | Sursă foto: Antena 3

În noapte de miercuri spre joi un incendiu puternic a izbucnit la Spitalul Județean Suceava. Flăcările au izbucnit la al patrulea etaj al spitalului, iar sute de pacienți de erau internați au fost evacuați în miezul nopții.

Incendiu puternic într-un spital din Suceava

Focul a pornit dintr-un salon ce se afla la etajul patru al unității, în secția de Obstetrică-Ginecologie. În această secție se aflau la momentul respectiv internate 40 de paciente. Asistentele și medicii prezenți au încercat să stingă flăcările însă fumul se extindea mult prea rapid. În câteva minute focul a cuprins nouă etaje ale spitalului, conform Antena 3.

La fața locului au intervenit echipajele de ordine publică pentru a asigura zona și pentru a ajuta echipajele ISU să evacueze oamenii din unitatea medicală. Din cauza degajărilor mari de fum prioritatea a fost evacuarea tuturor persoanelor ce se aflau în spital, înainte de a stinge flăcările.

Peste 300 de persoane au fost evacuate din unitatea medicală

La momentul respectiv, în spital se aflau 329 de pacienți. Dintre aceștia 227 fiind adulți, iar mai mult de 100 fiind copii. Existau în unitate la momentul respectiv și 57 de nou născuți. Din fericire, echipajele ISU au reușit să evacueze în timp util pe toți cei internați și nu a existat nici o victimă. După stingerea flăcărilor, toți pacienții au revenit în saloanele lor. Excepție fac persoanele ce erau internate la etajul patru, acolo unde a izbucnit incendiul.

Pentru stingerea incendiului, au fost solicitate resurse și de la Inspectoratele pentru situații de urgență Botoșani și Iași. La fața locului au fost alocate 7 autospeciale cu apă și spumă, 8 ambulanțe SMURD, 3 autoscări, 5 autospeciale de transport personal și victime multiple, 2 autospeciale de intervenții complexe și un echipaj pentru descarcerare.

Incendiul a fost stins rapid. Astfel că, la ora 0:42 a fost localizat iar lichidarea acestuia s-a declarat 10 minute mai târziu. Cauza exactă a incendiului nu este încă cunoscută. Se consideră că flăcările au izbucnit din cauza efectului termic al curentului, general de un aparat electric.

 

Cookies