Incendiu devastator într-un bloc din Constanța. Flăcări în parcarea subterană, locatari evacuați | VIDEO

16 dec. 2021
3667 Afișari
Incendiu devastator într-un bloc din Constanța. Flăcări în parcarea subterană, locatari evacuați | VIDEO
Incendiu devastator într-un bloc din Constanța. Flăcări în parcarea subterană, sute de oameni evacuați | VIDEO

Un incendiu extrem de violent a izbucnit, azi-noapte (miercuri, 15, spre joi, 16 decembrie) într-un bloc din Constanța. A fost activat Planul Roșu de Urgență, locatarii au fost evacuați.

Un incendiu extrem de violent a izbucnit, în jurul orei 01:00,  într-un bloc din Constanța din cartierul “Kilometrul 4-5”. Din primele informații, focul a pornit din parcarea subterană a clădirii, probabil de la o mașină. după care s-a extins și la apartamentele din bloc. 

Incendiu la Constanța: flăcări în subteran

Oamenii au simțit mai întâi fum în case. Fumul și zgomotele care veneau din parcare i-au trezit și au ieșit îngroziți din apartamente.

Incendiu devastator într-un bloc din Constanța. Flăcări în parcarea subterană, sute de oameni evacuați | VIDEO
Planul Roșu de Urgență a fost activat în jurul orei 02:00

Planul Roșu de Urgență a fost activat la aproximativ o oră de la izbucnirea incendiului. 11 autospeciale, 11 echipaje SMURD și 9 echipaje  SAJ au intervenit, scrie ReplicaOnline

Blocul a fost evacuat, zeci de mașini s-au făcut scrum, mai multe apartente au fost grav afectate, iar 8 persoane, printre care și copii, au ajuns la spital din cauza arsurilor sau a intoxicării cu fum.

VIDEO | Flăcări uriașe, fum gros și înecăcios în parcare

Cauzele incendiului

Deocamdată, nu este clar care sunt cauzele incendiului de la Constanța; un prim scenariu este acela că focul a izbucnit de la una dintre mașinile din parcarea subterană. Într-o intervenție la Antena 3, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că o concluzie privind cauzele va fi trasă după ce pompierii vor termina de investigat.

Incendiul din Constanța – bilanț

Dimineață, dimensiunea dezastrului lăsat în urmă de incendiul de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu, la ieșirea din Constanța, a fost și mai vizibilă.  

Zeci de maşini au fost făcute scrum, iar fațada blocului a fost distrusă. Aproximativ 150 de apartamente au fost afectate și mai mult de 250 de oameni au fost evacuați.

Un incendiu la un ansamblu de locuinţe. În total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale. Au ars 36 de autoturisme, 25 în subsol în parcare, iar celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, informează ISU Constanța

Cât despre cauza incendiului, este luat  în calcul un scurtcircuit care s-ar fi produs, peste noapte, la una dintre mașinile parcate în subterant, incendiu care s-ar fi extins și la celelalte autovehicule, apoi la fațada blocului și la apartamente.

Cookies