Incendiu de vegetație lângă București. Ard 30.000 de metri pătrați în Popești Leordeni și este pericol ca focul să se răspândească

06 iul. 2022
2773 Afișari
Incendiu de vegetație lângă București. Ard 30.000 de metri pătrați în Popești Leordeni și este pericol ca focul să se răspândească
Incendiu de vegetație lângă București. Ard 30.000 de metri pătrați în Popești Leordeni și este pericol ca focul să se răspândească. Sursa foto: Facebook/ ISU Bucuresti-Ilfov

Un incendiu de vegetație a izbucnit, miercuri după-amiază, lângă București. Pompierii au ajuns și intervin în Popești Leordeni.

Incendiu de vegetație lângă București, în Popești Leordeni

Incendiul de vegetație a izbucnit lângă București, în zona Popești Leordeni, pe Șoseaua Olteniței. La momentul transmiterii acestei știri, este afectată o suprafață de 30.000 de metri pătrați, potrivit antena3.ro.

Pompierii s-au deplasat de urgență la fața locului și intervin. Suprafața afectată de flăcări este destul de mare și există riscul să se răspândească rapid.

Caz similar

Un alt incendiu de vegetație a izbucnit miercuri după-amiază în județul Vrancea. Flăcările au pornit pe un câmp din satul Voetin, comuna Sihlea și s-au extins pe o suprafață mare de vegetație și litieră.

La fața locului au fost trimise două autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și Buzău, o autospecială din cadrul ISU Vrancea, și SVSU Sihlea. La nevoie, pot fi suplimentate și cu alte forțe și mijloace.

Pompierii lucrează pentru localizarea incendiului. Potrivit primelor estimări, flăcările au cuprins o suprafață de circa 50 de hectare de vegetație uscată și 1 hectar de litieră și pădure. Din cauza intensificărilor de vânt, flăcările se extind cu rapiditate.

Misiunile pompierilor

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au intervenit, în intervalul 5 iulie, ora 06:00 – 6 iulie, ora 06:00, pentru gestionarea a 343 situații de urgență produse în Capitală și în Ilfov.

Dintre acestea, în 287 de situații, pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat. În perioada menționată mai sus, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea a 17 incendii și pentru soluționarea altor 39 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov.

Cookies