Incendiu de vegetație în Otopeni pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați. Trei autospeciale au intervenit la fața locului

02 apr. 2024
556 Afișari
Incendiu de vegetație în Otopeni pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați. Trei autospeciale au intervenit la fața locului
Incendiu de vegetație în Otopeni pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați. Trei autospeciale au intervenit la fața locului | Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov - Facebook

Un incendiu de vegetație s-a produs marți după-amiază, 2 aprilie, pe Strada 23 august din orașul Otopeni, județul Ilfov. Flăcările au cuprins aproximativ 1.000 de metri pătrați, cu extindere la un adăpost de iarnă pentru oi.

Incendiu de vegetație în Otopeni

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF) transmite că la fața locului acționează trei autospeciale de stingere, potrivit Agerpres. Totodată, animalele au fost îndepărtate.

Animalele au fost îndepărtate din zona de pericol. Incendiul este localizat. Au acționat trei autospeciale de stingere.

Coloana de fum s-a observat de la mare distanță, fiind vizibilă de la ora 15:00.

Un membru al comunității „Info Trafic București și Ilfov”, grup de Facebook administrat de Info Trafic România, a transmis, în jurul orei 15:30, că a sunat la numărul unic de urgență pentru a sesiza incendiul.

Am sunat la 112. Au trimis pompieri și smurd.

Delta Văcărești, afectată grav de incendii de vegetație

Pe data de 20 martie, un fum negru se înălța deasupra Deltei Văcărești. Echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului, inițial, cu 6 autospeciale de stingere, fiind suplimentate cu încă 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La acea dată, flăcările au afectat o suprafață de 7.000 de metri pătrați. Din nefericire, incendiul s-a extins cu repeziciune pe mai bine de o mie de metri pătrați.

Reprezentanții ISU București-Ilfov au transmis, atunci, următoarele, potrivit News.ro:

Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs în Delta Văcăreşti. Suprafaţa afectată este de aproximativ 1000 metri pătrați, sunt mai multe focare. Exista pericol de propagare.

Acest incendiu se adaugă unui lanț lung de astfel de incidente care afectează grav vegetația și fauna din Parcul Natural Văcărești.

De exemplu, la data de 8 februarie 2024, un incendiu de vegetație a afectat 20 de hectare de teren din Delta Văcărești, aproximativ 10% din suprafața ariei naturale protejate. La acea dată, autoritățile au emis mesaj de tip RoAlert pentru informarea bucureștenilor.

Administrația Parcului Natural Văcărești a tras un semnal de alarmă:

Aceste incendii nu pornesc singure, pornesc din cauza neglijenței umane sau din cauza unor mâini criminale.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies