Incendiu de vegetație aproape de București în cea mai fierbinte zi. Flăcările, la un pas să se întindă în Cartierul Latin

02 aug. 2021
382 Afișari
Incendiu de vegetație aproape de București în cea mai fierbinte zi. Flăcările, la un pas să se întindă în Cartierul Latin
Incendiu de vegetație aproape de București în cea mai fierbinte zi. Flăcările, la un pas să se întindă în Cartierul Latin. sursa foto isubif.ro

Un incendiu de vegetație a avut loc luni, în cea mai fierbinte zi din an, aproape de București. Flăcările au fost la un pas să se întindă în Cartierul Latin, însă acestea au fost stinse la timp după ce au reușit să mistuie vreo 2000 de metri pătrați de teren.

Un incendiu a izbucnit, luni după amiază, în cartierul latin din București sau cel puțin în zona de vegetație uscată aflată în apropiere. Din primele informații a fost mistuită de flăcări o suprafață de aproximativ 2.000 mp.

Populația din zonă nu a fost pusă în pericol de incendiu

Cu toate că viața oamenilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment al incendiului, pericolul extinderii era iminent, mai ales că astăzi am avut de a face din nou cu temperaturi caniculare înregistrate în București. Mai mult, meteorologii au avertizat că astăzi a fost cea mai fierbinte zi din an până acum.

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale cu spumă și apă

Conform ISU Bucureşti-Ilfov, incendiul, care a cuprins peste 2.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată până la venirea pompierilor, a fost stins autorități după ce aceștia au acţionat cu patru autospeciale cu apă şi spumă. Din fericire, nu s-au raportat victime în urma acestui incendiu din Capitală.

Riscul extinderii a existat în fiecare moment

Vremea extrem de caldă din București a favorizat extinderea flăcărilor care ar fi putut ajunge la case dacă incendiul nu era stins la timp. Cartierul latin se află într-o extremitate a Bucureștiului, după el fiind doar câmp deschis plin de vegetație uscată.

Luni, 2 august, temperaturile maxime au ajuns la 39 – 40 de grade Celsius, în București la umbră, iar cele resimțite au trecut lejer de 41 – 42 de grade Celsius, crescând de asemenea și riscul de a se extinde pe o suprafață cu mult mai mare într-un timp foarte scurt.

Duminică  avut loc un incendiu puternic și în comuna Domnești, după ce două case au ars aproape de București, iar flăcările au cuprins o suprafață de 300 mp. Din cauza lipsei resurselor de apă în zonă au fost concentrate 15 autospeciale,13 din București și două de la ISU Giurgiu în ajutorul salvatorilor.

Cookies