ARHIVA B365

Incendiu de proporții în Drumul Taberei GALERIE FOTO

UPDATE: Anchetatorii au ajuns la primele concluzii ale incendiului deosebit de puternic de vineri noapte, din Drumul Taberei. Potrivit Adevărul, anchetatorii au anunțat că vina aparţine şoferului excavatorului care, din neatenţie a dat cu vola utilajului în ţeava de gaze provocând o scânteie care a aprins vâlvătaia.

Flăcările depășeau 10 metri înălțime, anunță Realitatea.net.
Conform unui comunicat emis de Primăria Sectorului 6, focul a izbucnit din cauza unei conducte de gaze și la fața locului au fost trimise cinci echipaje de poliție, pompieri și o echipa de specialiști de la Distrigaz Sud.

Perimetrul Romancierilor – Valea Ialomitei a fost izolat pentru următoarele ore, iar ingineri de gaze au afirmat pentru Realitatea că, în Drumul Taberei, conducta sparte este una secundară, care face legătura cu strada Romancierilor.

Ioan Ursu, responsabilul tehnic de execuţia lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, a declarat vineri seară, după stingerea incendiului, că a fost vorba despre o eroare a mecanicului care executa lucrări la faţa locului cu un utilaj şi care a dislocat un racord la o conductă de gaze.

Daniel Vasile,purtătorul de cuvânt ISU București, a declarat că nu a existat risc de explozie, întrucât alimentarea cu gaz a fost oprită. Totodată, incendiul nu a făcut victime, iar focul a fost stins la aproximativ o oră de la declanșare.

Angajatorii care făceau lucrări în zona Romancierilor au fost convocaţi, luni, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, aceştia urmând să prezinte documente solicitate de inspectori, anunță Adevărul. 

Inspectorul general de la ITM Bucureşti, Constantin Bujor, a spus că angajatorii urmează să prezinte documente şi să dea declaraţii. Printre cei convocaţi de inspectorii de muncă se află reprezentanţii Metrorex, Astaldi şi AB Construct.

Constantin Bujor a mai spus că Inspectoratul Teritorial de Muncă a demarat cercetarea la faţa locului, inspectorii urmând să ia declaraţii şi să solicite documente pentru a stabili dacă persoanele care lucrau acolo au fost instruite şi dacă aveau echipament de protecţie. Şeful ITM Bucureşti a precizat că, din primele verificări, se pare că aceste lucruri ar fi fost respectate, întrucât muncitorul care manevra utilajul cu care a fost spartă conducta a decuplat imediat firele de la bateria utilajului şi, împreună cu alţi colegi, s-au îndepărtat de zona respectivă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button