Incendii azi-noapte în București. Apartamentul unor pictori de la etajul 9 a luat foc. Apoi o candelă a aprins alte două butelii în altul | VIDEO

16 aug. 2021
1598 afișări
Incendii azi-noapte în București. Apartamentul unor pictori de la etajul 9 a luat foc. Apoi o candelă a aprins alte două butelii în altul | VIDEO

Weekend plin de incendii în București, iar pompierii n-au avut liniște nici aseară. După explozia de la restaurantul din Sectorul 3, un apartament de la Sala Palatului, al unor pictori, a luat foc. Mai mult, la nici o oră distanță o candelă a aprins alte două butelii în alt apartament de data asta de la etajul 4.

Seară grea și presărată de incendii pentru pompierii din București. ISU București Ilfov a avut de intervenit la două incendii serioase în Capitală aseară.În primul rând, un apartament aflat la etajul 9 dintr-un bloc din zona Sala Palatului a luat foc. Se pare că acesta era locuit de niște pictori și era plin de uleiuri și obiecte de artă.

Ulterior, o candelă a aprins două buletii aflate într-un apartament din zona Arcul de Triumf. Din fericite, intervenția promptă a salvatorilor a dus la rezolvarea situațiilor fără persoane rănite grav, însă cu o serie de pagube materiale.

Incendii pe bandă rulantă în București

Primul incendiu a avut loc în jurul orei 20.00 pe o stradă aproape de Sala Palatului din București. Deflagrația a avut loc la balconul unui apartament de la etajul 9. Flăcările s-au extins foarte repede, iar balconul unui alt apartament a fost de asemenea afectat.

Au fost nevoie de cinci autospeciale de stingere, însă apartamentul s-a transformat în scrum după ce flăcările puternice l-au mistuit. Vecinii spune că în interior locuiau niște pictori, unde aveau și atelieruș. Astfel, mai multe tablouri și cantități importante de vopseluri ar fi ars. Oamenii au fost evacuați de urgență.

“Am simțit miros și am ieșit. Când eu coboram scările, veneau pompierii și spuneau să iasă toată lumea din casă. La etajul 9 sunt pictori. Au vopsele, poate să fie aerul condiționat, nu știu”, a explicat un martor pentru Pro Tv.

Până la urmă flăcările au fost stinse la vreo jumătate de oră de la intervenție. O anchetă a fost deschisă, însă cauzele incendiului nu sunt cunoscute încă. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Două butelii au explodar din cuza unei candele nesupraveghiate

Ulterior, la vreo oră distanță, o altă deflagrație a avut loc la etajul 4 al unui apartament de pe o stradă din zona Arcul de Trimf. Totul ar fi pornit după ce o candelă a fost lăsată nesupravegheată lângă două butelii de gaz. Se pare că oamenii din zonă au auzit două explozii înainte să alerteze pompierii.

În casa respectivă locuiau doi bătrâni. Se pare că incendiul ar fi avut loc tot pe balcon. Din păcate mai multe persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza intoxicațiilor cu fum. Alte 10 persoane s-au evacuat de urgență din clădirea respectivă. Totuși, nimeni nu a fost rănit grav.

“La sosirea echipajelor, 3 autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de salvare și intervenție de la înălțime, un echipaj de prim ajutor, am identificat imobilul care ardea în totalitate pe balcon. Am localizat incendiul să nu se extindă la etajele superioare”, a declarat Col. Silviu Gheorghiu, ISU București- Ilfov, pentru Pro Tv.

Cookies