ȘTIRI

Încasări record în acest weekend pe litoralul românesc

Încasări record pe litoral, în perioada 17-19 iulie 2015, când numărul turiștilor  a fost cu 15% mai mare decât în aceeași perioadă din anul trecut.

De altfel, numărul turiștilor înregistrați oficial în weekend-ul abia încheiat, în stațiunile românești de la malul mării, a fost în creștere cu 35% față de weekend-ul precedent.

Dintr-un studiu al FPTR, realizat pe baza observațiilor hotelierilor de la mare, doar pe mâncare, cheltuielile au ajuns la 4,1 milioane de euro pe weekend, cazarea a costat în total 4,6 milioane de euro, iar pentru distracție turiștii au alocat 2,8 milioane de euro, în total.

„Văzute global, aceste sume par mari, însă nu este așa. Practic, un turist cheltuie, în medie, la mare, 45 de euro pe zi pe cazare, mâncare și distracție, ceea ce arată că litoralul românesc rămâne, pentru români, cea mai ieftină opțiune pentru vacanța de vară”, a spus Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), potrivit romaniatv.net. 

Sumele cheltuite pe mâncare diferă în funcție de bugetul turiștilor, dar și în funcție de stațiune. În stațiunile din nord, unde turiștii sunt mai cu dare de mână, prețul unei singure mese poate depăși 100 de lei, în funcție de categoria restaurantului.

„Din păcate, există o mare discrepanță între sumele cheltuite pe distracție în Mamaia, față de sudul litoralului. În cluburile din nordul litoralului sunt turiști care plătesc și câteva mii de euro pe o seară în club, pe când în sud sunt foarte mulți care nu alocă niciun leu pentru distracție. Pentru aceștia, cea mai importantă cheltuială este cu mâncarea”, a afirmat Dragoș Răducan.

Pe litoralul românesc ajung în fiecare an în jur de 1,9-2 milioane de turiști, dintre care doar 1-2% sunt străini, conform statisticilor FPTR.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button