Încărcătoare auto, lenjerie intimă şi ceasuri „de firmă” contrafăcute, confiscate de poliţişti

de:
04 aug. 2012
0 afișări
Încărcătoare auto, lenjerie intimă şi ceasuri

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor – structura centrală, au identificat 310.000 de articole de lenjerie intimă şi jucării importate din China, fără documente de provenienţă, în valoare de aproximativ 420.000 de lei şi 10.700 de produse contrafăcute (portofele, încărcătoare auto, ceasuri, ghiozdane), toate purtând însemnele unor mărci cunoscute şi protejate pe teritoriul României, în valoare de aproximativ 220.000 de lei.
Toate bunurile au fost indisponibilizate, urmând a se lua măsura confiscării acestora.
Ofiţerii Serviciul de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în vederea stabilirii vinovăţiei şi a participaţiei în procesul penal a celor în cauză, pentru tragerea lor la răspundere.

În această dimineaţă, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor – structura centrală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul inspectorilor vamali bucureşteni, au făcut verificări la punctele de lucru a trei societăţi comerciale, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.
În fapt, a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva mai multor cetăţeni români şi chinezi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 2007 – 2012, au efectuat peste 2000 de importuri de mărfuri (jucării şi produse textile) din China în România, în valoare de peste 60.000.000 de dolari.
O parte a mărfurilor a fost comercializată fără documente, iar veniturile astfel obţinute – în valoare de aproximativ 1.200.000 de dolari, au fost transferate în contul unei societăţi off – shore din Insulele Virgine Britanice, cu scopul de a disimula provenienţa ilicită a veniturilor.

Cookies