Încăpăţânarea lui Antonescu pune Sectorul 6 în braţele PDL

Încăpăţânarea lui Antonescu pune Sectorul 6 în braţele PDL

Condiţia pusă de Crin Antonescu la Capitală, pentru a nu se rupe listele comune USL, a fost simplă: ori Rareş Mănescu la Sectorul 6, ori mergem separat. Acest „separat” la consiliile locale şi la General nu ar fi convenit PSD-ului, mai puţin popular în Capitală decât în restul ţării. PNL-iştii ar fi căpătat astfel o greutate mai mare în administraţia locală din Bucureşti, în comparaţie cu social-democraţii, decât pe baza algoritmului din USL.

Mai mult decât atât, candidatul pe care ajunsese să îl sprijine Victor Ponta, pe baza rezultatelor înregistrate la sondaje nu era un PSD-ist, ci PC-istul Florescu. Cum a ajuns Florescu să fie cunoscut în Sectorul 6? A făcut anul trecut câteva acţiuni foarte vizibile pe banii lui aduşi de-acasă, cum ar fi strângere de semnături împotriva hingherilor de maşini în pieţe sau năşirea gemenilor stareţei fugite de la mănăstire.

De unde are Florescu bani de campanii? Nu se ştie, pentru că, în calitatea sa de şef al Pieţelor din Sectorul 4 nu a depus niciodată o declaraţie de avere, după cum a constatat ANI. Cert este însă că el a făcut mai mult decât au făcut partidele politice pentru a căpăta notorietate pentru candidaţii la sectoare, iar asta se vede în sondaje. Este de înţeles, deci, de ce a renunţat Victor Ponta la impunerea candidaturii lui Florescu. Tot de înţeles este şi de ce nu vrea Florescu, după ce a cheltuit o grămadă de bani, să renunţe la candidatură.

Acum, voturile opoziţiei se vor împărţi între independentul Florescu, care spune că beneficiază de sprijinul lui Ponta şi al lui Oprescu, şi Rareş Mănescu, apropiatul lui Crin Antonescu, cel care va beneficia de garanţia siglei USL pe buletinele de vot. Asta nu ar fi neapărat o problemă, dacă ar exista un tur doi la alegerea primarului. Dar nu există, iar situaţia aceasta îl favorizează net pe actualul primar, Cristian Poteraş, care, în ciuda procesului penal deschis de DNA, are încă alegătorii săi.

Crin Antonescu se pare că nu a auzit de pildele solomonice, preferând să vadă Sectorul 6 spintecat cu sabia, decât să îl cedeze cuiva din alt partid USL.