ȘTIRI

Încălzirea globală ar putea scufunda Bucureştiul sub ape

Martin Vargic, student la o universitate din Slovacia, a studiat aceasta porblema si a realizat o harta care arata care vor fi zonele inundate in eventualitatea unui scenariu extrem, scrie Business Insider, citat de Ziare.com.

Martin Vargic a lucrat cate 8 ore pe zi, timp de trei luni, pentru a crea o harta a Pamantului, pe care sunt marcate zonele ce vor fi afectate de inundatiile provocate de topirea extrema a ghetarilor, in cazul in care nu se va face nimic pentru a opri acest fenomen.

„Am creat aceasta harta atat pentru a trimite un semnal de alarma referitor la incalzirea globala, cat si in scop artistic, avand in vedere ca nimeni nu a mai facut asa ceva pana acum. Intr-adevar, o crestere a nivelului marii si oceanelor cu 100 m este putin probabila, insa daca se mentine ritmul actual (de topire a ghetarilor – n.red.), atunci scenariul ar putea deveni realitate pana la finalul mileniului”, a spus studentul.

Potrivit hartii create de el, si tara noastra ar urma sa fie afectata de inundatii. Mai exact, daca nivelul marilor si oceanelor ar creste cu 100 m, atunci vor intra sub ape Dobrogea, sudul Moldovei si aproape jumatate din Muntenia, inclusiv Bucurestiul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button