Încă un tramvai deraiat în București aseară. Șocant este că a început să meargă pe asfalt după ce a sărit de pe șine

21 iul. 2021
1163 Afișari
Încă un tramvai deraiat în București aseară. Șocant este că a început să meargă pe asfalt după ce a sărit de pe șine

Încă un tramvai a deraiat marți seară în Bucureșți pe linia lui 21, în Colentina. Scandalos este faptul că a început să meargă pe asfalt după ce a sărit de pe șine. Din fericire nimeni nu a fost rănit, mai ales că incidentul s-a întâmplat aproape de depou.

Un tramvai a deraiat marți seară în București. Incidentul a avtut loc pe Șoseaua Colentina, la intrare în Depoul Colentina, în jurul orei 21.40. Potrivit informațiilor oferite de STB incidentul a blocat traficul timp de aproximativ 40 de minute, până la ora 22.20.

Încă un tramvai a deraiat în cartierul Colentina

Incidentul în trafic a avut loc aseară, în cartierul Colentina. Inedit este faptul că tramvaiul a ieșit de pe șine și a mers apoi câțiva metri buni pe asfalt, înainte să se oprească complet. În ultima vreme astfel de evenimente au ajuns să fie normale în București, după ce avem parte de o deraiere cam în fiecare săptămână, mai ales în Colentina și pe Calea Rahovei.

„Linia 21 – blocată pe ambele sensuri, pe Șos. Colentina, la intrarea în Depoul Colentina. Cauza: deraiere”, a anunțat STB aseară într-o informare.

O șină s-a rupt

Mai mult, se pare că în urma deraierii, o șină de tramvai a fost pur și simplu ruptă, iar asfaltul din zonă a fost grav afectat. Cel mai îmbucurător lucru este că în tramvai nu se aflau călători, mai ales că acesta se pregătea să intre în depou, așa că accidentul nu s-a soldat cu victime. Totuși, deraierile pr să fie o normalitate în Colentina, după ce tot luna asta, alte doouă tramvaie de pe această linie au sărit într-un mod asemănător de pe șine.

Mai multe linii STB vor fi reabilitate, în așteptarea tramvaielor noi

Adrian Criț, directorul STB, a anunțat că vreo opt linii de tramvai din București intră în reabilitare pentru a fi pregătite pentru noile tramvaie moderne ce ar urma să circule prin Capitală.

În ultimii 30 de ani, rețeaua liniilor de tramvai din București a fost reabilitată doar o treime.

”Opt linii de tramvai intră în reabilitare, în perspectiva sosirii tramvaielor noi, astfel încât în viitorul apropiat, vorbim aici pe termen mediu, pentru că nu se poate face într-un an de zile, să  avem refăcută toată infrastructura de tramvai din București”, a explicat Adrian Criț.

Opt linii de tramvai din București intră în reabilitare

Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu începând cu anul 2022 și vor putea fi folosite de bucureșteni pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55. Furnizarea primului tramvai este prevăzută în august 2022, urmând să fie furnizate 4 tramvaie în fiecare lună.

Cookies