Încă un pas pentru modernizarea patinoarului Flamaropol: Planul Urbanistic de Detaliu, aprobat

de:
07 iun. 2016
0 afișări
Încă un pas pentru modernizarea patinoarului Flamaropol: Planul Urbanistic de Detaliu, aprobat

PATINOAR „MIHAI FLAMAROPOL”. Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) aprobat de Consiliul Local Sector 2, la ultima şedinţă de la sfârşitul lunii mai, pentru refacerea şi modernizarea patinoarului „Mihai Flamaropol”, documentul ar urma să fie valabil patru ani. În acest timp, vor fi realizate lucrările de proiectare şi execuţie, un an fiind necesar pentru serviciile tehnice de operare şi mentenanţă post finalizare. 

În locul vechiului patinoar din Bdul. Basarabia vor fi construite: un patinoar acoperit și un bazin semiolimpic, o zonă SPA cu terasă exterioară, un skate park şi un centru de escaladă, precum și un restaurant panoramic cu terasă. La noul patinoar din Capitală se vor putea organiza competiţii de hochei, patinaj artistic, curling şi patinaj viteză care ar putea atrage foarte mulţi spectatori.

Demolarea vechiului patinoar, ce a fost inaugurat în anul 1952, a început pe 24 martie 2016, pentru această operaţiune fiind alocate 70 de zile. 

Lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol ar fi trebuit începute încă de anul trecut, însă atribuirea contractului a fost contestată de unul dintre participanţii la licitaţie. După soluţionarea contestaţiei, lucrările de construcţie vor fi realizate de firmele Astaldi Spa şi UTI Grup.

Pentru refacerea și modernizarea patinoarului artificial „Mihai Flamaropol”, Primăria Capitalei a bugetat în acest an suma de 39 milioane lei. Detalii, aici.

Proiectul construcției noului patinoar, a cărui valoare totală estimată se ridică la aproximativ 100 de milioane lei (circa 22 milioane euro), urmează să fie realizat în termen de 36 luni. La inaugurare, noul patinoar „Mihai Flamaropol” va avea 800 de locuri. 

Ce sporturi se vor putea practica la noul patinoar

PATINOAR „MIHAI FLAMAROPOL”. Datorită condiţiilor moderne ale noului patinoar se vor putea organiza competiţii de hochei, patinaj artistic, curling şi patinaj viteză care vor atrage foarte mulţi spectatori.

PATINOAR „MIHAI FLAMAROPOL”. Într-un alt corp de clădire va fi amenajat un centru multifuncţional sportiv și de agrement care va avea bazin acoperit, zonă SPA cu terasă exterioară, zonă de fitness, sală de baschet, centru de escaladă, skate park, alimentaţie publică şi spaţii comerciale. 

Vezi aici CUM VA ARĂTA NOUL PATINOAR Flamaropol cu bazin semiolimpic, skate park şi zonă SPA

PATINOAR „MIHAI FLAMAROPOL”. Noul patinoar „Mihai Flamaropol” va fi compus din zona rezervată patinoarului artificial şi dintr-un centru multifuncţional sportiv şi de agrement, la intersecţia celor două zone fiind un atrium închis cu funcţia de foaier pentru publicul spectator.

În partea dinspre lacul aflat în Parcul Naţional „Lia Manoliu” clădirea va avea înălţimea de D + P +1E, iar în partea opusă va avea regimul de înălţime de D + P + 3 E înalt, diferenţa de înălţime fiind situată deasupra arenei unde pe terasă se va amenaja o zonă verde, destinată diverselor activităţi în aer liber. Accesul pe terasă se va face, în principal, prin intermediul a două rampe pietonale construite pe laturile clădirii.

Noul patinoar va beneficia de două parcări supraterane

PATINOAR „MIHAI FLAMAROPOL”. Pe acoperișul patinoarului va fi plantată iarbă şi se va permite accesul pietonal, zona fiind amenajată sub formă de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate.

PATINOAR „MIHAI FLAMAROPOL”. Proiectul de modernizare a patinoarului „Mihai Flamaropol” mai prevede şi amenajarea a două parcări pentru autovehicule, una pentru public cu 86 de locuri şi cea de-a doua pentru sportivi, oficiali şi VIP-uri cu o capacitate de 33 de locuri.

Cookies