Încă un mall, în Bucureşti: de data aceasta, lângă Marriott

de:
07 feb. 2012
49 Afișari
Încă un mall, în Bucureşti: de data aceasta, lângă Marriott

Pe această platformă, situată la intersecţia dintre 13 Septembrie şi Șoseaua Progresului, investitorii intenţionează să construiască un parc de retail. Suma pentru care s-a făcut tranzacţia nu a fost făcută publică.

Pe acest teren, Benevo vrea sa dezvolte un parc de retail care va include un magazin DIY, un hipermarket de 10.500 mp si o galerie comerciala de 10.000 mp, informează wall-street.ro.

În toamna anului trecut, fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a format un joint venture cu firmele Benevo Capital si CD Capital pentru a dezvolta centrul comercial Victoria City Center si a platit 5 milioane de euro in schimbul a 50% din actiunile companiei dezvoltatoare.

Mallurile Capitalei sunt concentrate în prezent pe zona de vest (Drumul Taberei, Militari), dar şi în sud (Rahova, Berceni, Vitan), cartiere în care cererea de astfel de proiecte este acoperită, chiar excedentară în unele cazuri. Şase proiecte ţinute “la cutie”, pentru care dezvoltatorii au plătit în perioada de boom a imobiliarelor circa 350 de milioane de euro doar să cumpere terenurile, ar putea fi realizate însă în următorii doi-trei ani în nord (Floreasca, Bucureştii Noi) şi est (Titan, Pantelimon, Colentina), zone cu o ofertă comercială considerată insuficientă.

Fiecare dintre dezvoltatorii acestor malluri a “mişcat” în acest an lucrurile în vederea demarării proiectelor care s-ar putea concretiza în anii următori, principalul impediment fiind în continuare obţinerea finanţărilor bancare.

Cookies