Încă un imobil din zona Eroilor, afectat de lucrările la magistrala 5 de metrou. FOTO

de:
27 feb. 2016
2 Afișari
Încă un imobil din zona Eroilor, afectat de lucrările la magistrala 5 de metrou. FOTO

„Weekendul trecut, au venit nişte utilaje foarte mari, casa se mişca foarte tare, ca la cutremur, şi luni după-amiază am remarcat nişte fisuri în pivniţă. Am sunat la 112, au venit şi au văzut ce este şi asta a fost tot”, a declarat duminică unul din proprietarii clădirii la Realitatea TV care a adăugat că, de atunci, autorităţile nu au luat nicio altă măsură.

În imobilul în cauză locuiesc trei persoane, susţine proprietarul. 

Când se reia circulaţia la Eroilor, unde s-a surpat carosabilul din cauza lucrărilor la metrou

Circulaţia a fost închisă la Eroilor, la începutul lunii decembrie 2015, după ce carosabilul s-a surpat în urma executării lucrărilor la magistrala 5 de metrou. Ulterior, constructorul a anunţat că traficul auto ar urma să fie reluat în zonă pe 22 martie 2016, la aproape trei luni de la incident, termen cu care însă municipalitatea a anunţat că nu este de acord. Potrivit ultimelor date furnizate de oficialii Primăriei Capitalei, circulaţia la Eroilor ar putea fi reluată pe 22 martie 2016. 

Şedinţă de urgenţă, la Ministerul Transporturilor, după ce, pe Magistrala 5, în zona stației de metrou Eroilor, s-au înregistrat deteriorări la nivelul suprafeței carosabile. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a solicitat reprezentanților Metrorex, ai proiectantului, consultantului și constructorului o analiză pentru identificarea cauzei care a dus la această situație și propunerea de soluții pentru rezolvarea imediată a problemelor. De asemenea, ministrul a convocat Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență pentru a analiza și a lua toate măsurile care se impun în vederea soluționării tuturor deficiențelor ce pot apărea din cauza acestei situații.

Şeful Metrorex: Terenul s-a surpat după ce apa a pătruns în staţia Eroilor 2, la avarierea unui puţ

Marin Aldea, directorul general al Metrorex, a explicat, după comandamentul de la Primăria Capitalei, că surparea carosabilului în zona Eroilor s-a produs după ce a fost avariat un puţ, iar apa a pătruns în staţia Eroilor 2.

Ce lucrări s-au făcut la Eroilor, pentru remedierea carosabilului surpat

a.. Consolidare a cladirilor:
o 12 injectii de consolidare verticale la cladirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (foraje)

o 12 injectii inclinate la 25 grade la cladirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (foraje)

o 12 injectii inclinate la 25 grade la cladirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (injectare teren)

o 7 injectii inclinate la 40 grade la cladirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (foraje)

o 7 injectii inclinate la 40 grade la cladirea de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (injectii)

o 7 injectii verticale la cladirea de pe Bd. Eroilor, nr. 2 exteriorul curtii (foraje)

· 8 injectii verticale de consolidare a coltului statiei (foraje + manseta).

· Sigilare preliminara 100 % a scutului TBM.

· 5 puturi suplimentare de epuisment.

a.. La retelele de pe Bd. Eroii Sanitari (canal):
o 26 piloti Dn 400 suport canal

o 37 injectii verticale (foraje)

o 37 injectii verticale (injectii)

o 75 injectii inclinate (foraje)

o 75 injectii inclinate (injectii)

a.. Consolidare a suprafetelor stradale:
o Sistem de consolidare (foraj+teaca): 250 buc.

o Sistem de consolidare: 33 injectii

Lucrari ce se vor executa în perioada urmatoare:

· se va finaliza consolidarea terenului din Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 si din Bd. Eroilor, nr. 2

· consolidarea si refacerea retelelor afectate de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (canal)

· consolidarea si refacerea suprafetei stradale

· finalizarea sigilarii scutului TBM prin injectii

Bucureştenii evacuaţi din case, din cauza surpării de la Eroilor, cazaţi la hotel 

„Pe 12 decembrie, dintr-o eroare tehnică a constructorului, a apărut o surpare importantă a carosabilului, ce a dus la un blocaj între vestul orașului și centrul Capitalei. A fost o greșeală tehnică a constructorului. Modul în care se intervine în continuare nu este unul foarte fericit pentru oraș. Constructorul are experiență, dotări tehnice. Este inexplicabil modul lent în care se derulează lucrarea de punere în siguranță a zonei Eroilor. Din comunicarea verbală, la sfârșitul acestei săptămâni, proprietarii locuințelor din zonă vor reveni în locuințele lor. Zona din perimetrul imobilelor afectate a fost pusă în siguranță. Pe șantier se intervine pe trei direcții: asigurarea zonei din imediata apropiere a clădirilor; punerea în siguranță a străzii și reparația crăpăturilor clădirilor din apropiere”, a declarat, pentru Digi24, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București (PMB), Alexandru Ichim.

Potrivit acestuia, dacă proprietarii vor cere despăgubiri, Primăria Capitalei îi va susține și le va acorda consiliere juridică.

„Contractul pentru lucrarea respectivă este gestionat de Metrorex. Primăria Capitalei nu poate interveni. Ne confruntăm cu o situație aproape ridicolă. Mă refer la faptul că Primăria poate amenda constructorul cu maxim 1.500 de lei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PMB.

La începutul lunii decembrie 2015, din cauza unei surpări în carosabil, la intersecţia Bd.Eroilor-Bd.Eroilor Sanitari, traficul rutier a fost deviat, în această zonă, anunţă Poliţia Rutieră. Groapa are o adâncime de 30 de centimetri, iar surparea s-a produs din cauza lucrărilor la Magistrala 5 de metrou.  

Cookies