Încă un cutremur! Cât de aproape de București s-a produs

13 iul. 2021
184 Afișari
Încă un cutremur! Cât de aproape de București s-a produs
Încă un cutremur! Cât de aproape de București s-a produs

Un cutremur s-a produs noaptea trecută, la ora 2:51, în zona seismică Vrancea. Conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut o magnitudine de 3,6 grade.

Un nou cutremur s-a produs noaptea trecută în zona Vrancea. Conform INCDFP, în ziua de 13 Iulie 2021 la ora 02:51:16 (ora locală a României) s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,6, la adâncimea de 112km, în zona seismică Vrancea.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 159km N de Bucuresti, 87km S de Bacau, 93km E de Brasov, 104km V de Galati, 109km NV de Braila, 111km NE de Ploiesti, , 165km S de Iasi, 183km NE de Pitesti, 205km E de Sibiu, 208km SV de Chisinau.

Cutremur după cutremur în ultima perioadă

Alte cutremure s-au produs în ultimele zile în România.

Cel mai recent înregistrat era cel de luni dimineață, care a avut magnitudinea de 4,1, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Cutremurul de luni dimineață s-a produs la o adâncime de 112 kilometri.

Vinerea trecută, pe 9 iulie  alte două cutremure au fost înregistrate de aparatele seismografilor. Primul a avut loc vineri după-amiază, în Vrancea, la mare adâncime, 140 de kilometri, având o magnitutide de 3 grade, iar al doilea la o oră distanță, în Buzău, înregistrând magnitutidea de 3,5 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din ultima perioadă s-a produs acum o săptămână. Marți, 6 iulie, în jurul orei 14.20, un seism puternic a avut loc în zona Vrancea. Acesta a avut magnitdinea ml 4.4 și s-a produs la adâncimea de 80 de km, adâncime medie. Cu doar câteva ore înainte, luni seară, în zona seismică Vrancea se mai produsese un seism.

Cum poți supraviețui unui cutremur?

Asociația Română Pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN), a lansat la ARCUB Gabroveni ghidul menit să ajute bucureștenii să se pregătească în cazul unui cutremur. Ghidul conține harta centrului Capitalei, și este rezultatul unei documentări realizate în ultimii doi ani.

„Cum poți supraviețui unui cutremur?” conține harta detaliată a centrului Bucureștiului, cu toate imobilele încadrate în clasele I și II de risc seismic, imobilele încadrate în categoriile de urgență U1, U2 și U3, arterele care ar putea fi blocate în urma unui cutremur major, propuneri de puncte de întâlnire după cutremur, precum și puncte medicale.

Cookies