Încă un autocar a forțat poarta de gabarit de la Pasajul Unirii. A lovit limitatorul de înălțime, iar mai multe bucăți au căzut pe o altă mașină

11 sept. 2022
1997 Afișari
Încă un autocar a forțat poarta de gabarit de la Pasajul Unirii. A lovit limitatorul de înălțime, iar mai multe bucăți au căzut pe o altă mașină
Încă un autocar a forțat poarta de gabarit de la Pasajul Unirii. A lovit limitatorul de înălțime, iar mai multe bucăți au căzut pe o altă mașină. Sursa foto: Captură/ Facebook - Info Trafic Bucuresti si Ilfov

La o distanță de două zile de la ultimul incident, încă un autocar a forțat poarta de gabarit de la intrarea în Pasajul Unirii, sens spre Universitate. Sâmbătă după-amiază, un autocar în care se aflau 32 de copii a lovit bara de metal de la intrarea în pasaj, cea care indică restricția de înălțime.

În momentul impactului, mai multe bucăți din plafonul autocarului s-au desprins și au căzut pe parbrizul mașinii altui participant la trafic.

Încă un autocar a forțat poarta de gabarit de la Pasajul Unirii

Șoferul unui autocar în care se aflau 32 de copii a forțat poarta de gabarit de la intrarea în Pasajul Unirii, iar în momentul impactului s-au desprins bucăți, care au căzut pe parbrizul mașinii altui conducător auto.

Copiii s-au speriat și au intrat în panică. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

„Am coborât, au venit de la poliție, pompieri, ne-am liniștit. Copiii erau în panică, dar nu a avut nimeni nevoie de ajutor. Am completat pentru fiecare copil o fișă și acum să vedem dacă putem contiuna drumul spre casă cu același mijloc de trasport”, a transmis coordonatorul copiilor, potrivit digi24.ro.

Traficul din zonă a fost restricționat mai multe ore.

Acesta este al patrulea incident, în mai puțin de o săptămână, de când a fost redeschis pasajul. Lucrările de punere în siguranță au costat 12 milioane de euro.

Pasajul Unirii, blocat de un TIR

Joi dimineață, șoferul unui TIR a acroșat poarta de gabarit de la intrarea în pasaj, iar traficul din zonă a fost blocat pe sensul dinspre Tineretului spre Universitate.

În primele două zile de la redeschiderea Pasajului Unirii, două autocare s-au blocat în limitatorul de înălțime.

Înălțimea maximă permisă în pasaj este de 3.5 metri, exact cum era și înainte de lucrările pentru punerea în siguranță.

„Am modificat doar dimensiunea limitei de gabarit pentru că, înainte, vehiculele mari, TIR-urile, se blocau în interiorul pasajului și distrugeau plafonul. Restricția era tot de 3,5, dar limitatorul era mai înalt”, a declarat șeful de proiect din Primăria Sectorului 4 Marius Coaje, care transmis pentru B365.ro că în timpul lucrărilor au fost descoperite urme de zgârieturi și părți distruse din plafon.

Cookies