Încă un accident cu pieton în București. Un șofer beat a omorât un bărbat care traversa strada. Accidentul s-a petrecut în Cartierul Pantelimon

28 feb. 2023
478 afișări
Încă un accident cu pieton în București. Un șofer beat a omorât un bărbat care traversa strada. Accidentul s-a petrecut în Cartierul Pantelimon
Încă un accident cu pieton în București. Un șofer beat a omorât un bărbat care traversa strada. Accidentul s-a petrecut în Cartierul Pantelimon. Imagine simbol: Unsplash

Un șofer beat a omorât un pieton, în timp ce acesta traversa strada, în cartierul Pantelimon din București.

Victima era un bărbat în vârstă de 69 de ani.

Șoferul beat a fost reținut

Pe data de 27 februarie 2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Brigada Rutieră au reținut un bărbat în vârstă de 56 de ani.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturillor alcoolice, conform Antena 3 CNN.

În urmă cu două zile, pe 26 februarie 2023, în jurul orei 12, Brigada Rutieră a fost sesizată printr-un apel la 112. Apelul a fost referitor la un accident de circulație, pe Șoseaua Pantelimon.

Șoferul unei mașini care se deplasa pe acea șosea a fost surprins accidentând un bărbat în vârsta de 69 de ani, care traversa strada.

Polițiștii l-au testat pe șofer cu etilotestul, de unde a reieșit faptul că bărbatul consumase alcool.

În urma impactului, victima a suferit leziuni traumatice, care au dus la decesul acesteia.

Bărbatul a fost reținut, urmând să fie dispusă măsura de arestare la domiciliu.

Bucureștiul este orașul cu cele mai multe accidente rutiere din România

Potrivit unor statistici hotnews.ro, Municipiul București este pe locul 1 la numărul de accidente din România.

Și România, la rândul ei, este campioana la accidente cu victime în Europa.

Capitala este cel mai periculos loc pentru șoferi, din cauza numărului mare de accidente între mașini.

Statistici accidente rutiere din România
Statistici accidente rutiere din România. Sursa foto: Hotnews

„Șoferii care se urcă la volan băuți sau drogați ar trebui să meargă direct la închisoare”

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat în noiembrie că va relua inițiativa pentru modificarea legii împotriva șoferilor care conduc băuți sau drogați și provoacă accidente mortale.

Conform hotnews.ro, Cazanciuc a scris pe Facebook că România a ocupat în 2021 locul 1 la numărul de morți în accidente rutiere din Europa. El a mai spus că șoferii fără permis, băuți sau drogați ar trebui să nu mai scape de pedeapsa închisorii:

Legea Anastasia și filosofia care ucide. România ocupa, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morți în accidente rutiere. 1.779 de decese în total. Una dintre cauze o reprezintă consumul de alcool sau de substanțe interzise, pe lângă neglijență sau calitatea infrastructurii rutiere.

În anul 2019, am demarat o inițiativă de modificare a legislației penale astfel încât niciun șofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea.”

Senatorul a mai zis că multe persoane își pierds viața sau sunt rănite grav de către cei care conduc fără permis sau sub influența alcoolului și a substanțelor interzise.

În anii precedenți, în Capitală, au fost descoperiți la volan mai mulți șoferi drogați decât băuți.

Te-ar putea interesa și:

Cookies