Încă un 1 Decembrie de pandemie. Paradă militară la Arcul de Triumf din București și alte evenimente din Capitală. PS Nu uitați că-s restricții de trafic, dar nu numai

01 dec. 2021
162 Afișari
Încă un 1 Decembrie de pandemie. Paradă militară la Arcul de Triumf din București și alte evenimente din Capitală. PS Nu uitați că-s restricții de trafic, dar nu numai
Încă un 1 Decembrie de pandemie. Paradă militară la Arcul de Triumf din București și alte evenimente din Capitală. PS Nu uitați că-s de restricții de trafic, dar nu numai | Sursa foro: MApN

Anul trecut, de 1 Decembrie - când a fost prima Zi Națională în pandemie - militarii n-au mai defiliat pe sub Arcul de Triumf, dar anul acesta avem paradă. În anumite condiții pentru spectatori.

Traficul este deja restricționat în mai multe zone din București, unde sunt organizate astăzi evenimente dedicate Zilei Naționale.  Circulația este restricționată îndeosebi în zona Arcului de Triumf, Casa Presei și bulevardele adiacente, unde are loc cel mai mare eveniment: parada militară de 1 Decembrie.

Defilarea are loc pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, pe porțiunea cuprinsă între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei. La defilare participă 1.500 de militari, care ies pe stradă cu aproximativ 100 de mijloace tehnice. De asemenea, în funcție de condițiile meteo, 30 de avioane sunt pregătite să participe la paradă.

Încă un 1 Decembrie de pandemie. Paradă militară la Arcul de Triumf din București și alte evenimente din Capitală. PS Nu uitați că-s de restricții de trafic, dar nu numai
Ministerul Apărării Naționale: La mulți ani, România! Suntem pregătiți pentru parada de azi. Sursa foto: MApN

Parada de 1 Decembrie în București – condiții pentru spectatori

În zona oficială, accesul este permis doar cu certificat verde. În afara acestei zone, bucureștenii care vor să asiste la  ceremonii pot face asta și fără certificat verde, dar trebuie să poarte mască de protecţie şi să respecte regulile anti-COVID-19. De asemenea, este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între spectatori.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti recomandă persoanelor care vor asista la această activitate să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură şi să respecte cu stricteţe măsurile de protecţie sanitară recomandate de autorităţi.

Ce alte evenimente sunt organizate în București pe 1 Decembrie

Tot la Arcul de Triumf va fi o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.

În Bucureşti are loc, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, iar de la ora 19.00, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii.

Cookies