Încă puțin și va fi gata drumul de legătură dintre DN6 și Centura București, din zona Bragadiru

19 apr. 2022
20140 afișări
Încă puțin și va fi gata drumul de legătură dintre DN6 și Centura București, din zona Bragadiru
Încă puțin și va fi gata drumul de legătură dintre DN6 și Centura București, din zona Bragadiru. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Veste bună pentru șoferi: drumul de legătură dintre DN6 și Centura București, din zona Bragadiru, va fi gata la sfârșitul lunii mai, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Drumul de legătură dintre DN6 și Centura București, din zona Bragadiru

Irinel Ionel Scrioșteanu transmite într-o postare pe pagina de Facebook că infrastructura a fost pregătită pentru a permite așternerea balastului stabilizat.

Pasarela pietonală de peste DN6 a fost demontată și urmează să fie reabilitată și montată din nou, dar într-o nouă poziție – spre centrul localității. Astfel, proiectul va fi conectat cu DN6.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor declară că echipele continuă armarea, cofrarea și turnarea zidurilor de sprijin ale taluzului corespunzător pasajului DN6, peste Centura București.

Bazin de retenție a apelor pluviale

Irinel Scrioșteanu anunță că în șantier a sosit în șantier și un bazin de retenție a apelor de ploaie (pluviale). Acesta va fi montat în apropierea drumului, astfel încât să asigure preluarea debitelor de apă pluvială, de pe zona proiectului.

Au început să fie montate bordurile care vor delimita drumul, dar a început să fie realizat și trotuarul pentru pietoni.

Ce lucruri s-au mai întâmplat și urmează să se întâmple pe șantier:

  • A fost finalizată devierea conductei de apă, cu diametrul de 200 mm.
  • A fost relocată și stația de autobuz, din zona proiectului, pe DN6.
  • Vor fi deviate rețelele electrice, dar și rețelele de internet și de telefonie.

Acest drum de legătură între DN6 și Centura Bucureștiului, va fi realizat pe partea dreaptă, pe sensul de mers Bragadiru-București. Va avea un impact major în ceea ce privește creșterea siguranței rutiere, dar și eliberarea traficului pe DN 6 – zona Bragadiru.

„Este vorba despre realizarea unui drum de legătură între DN6 și Centura Bucureștiului, pe partea dreaptă în sensul de mers #Bragadiru-#București, dar cu impact major în creșterea siguranței rutiere și descongestionarea traficului pe DN 6 – zona Bragadiru.”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Cookies