Încă puțin și bucureștenii vor avea tarif unic de parcare pentru locurile administrate de PMB. Intră în vigoare de la 1 martie 2023

24 feb. 2023
958 afișări
Încă puțin și bucureștenii vor avea tarif unic de parcare pentru locurile administrate de PMB. Intră în vigoare de la 1 martie 2023
Încă puțin și bucureștenii vor avea tarif unic de parcare pentru locurile administrate de PMB. Intră în vigoare de la 1 martie 2023 | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

La finalul anului trecut, mai precis în data de 22 decembrie 2023, Nicușor Dan anunța că în București oamenii vor plăti un tarif unic pentru locurile de parcare ce sunt administrate de PMB.

Tarif unic de 5 lei/oră pentru locurile de parcare ale PMB

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în cadrul unei ședințe ce a avut loc la finalul anului 2022, noile reguli pentru parcărilor publice din Capitală. Acestea au fost propuse de către Viceprimarului Capitalei, Stelian Bujduveanu, și urmează să intre în vigoare de la data de 1 martie 2023.

Astfel că, de săptămâna viitoare bucureștenii vor achita un tarif unic pentru locurile de parcare, indiferent de zona în care se află acestea. Acesta va fi de 5 lei pe oră.

Iată cum pot fi achitate tarifele de parcare:

  • Prin intermediul tichetelor preplătite,
  • Prin intermediul tichetelor eliberate de operatorul parcării,
  • Prin SMS sau plată online, folosit aplicațiile specifice.

După ce timpul rezervat pentru parcare expiră, bucureștenii vor avea la dispoziție 15 minute gratuite, în care vor putea fie să facă o nouă plată, fie să elibereze locul de parcare.

Te-ar mai putea interesa și: 

Riveranii vor putea cumpăra abonamente lunare/anuale

Pe lângă tariful unic pentru locurile de parcare din București, în Consiliul General a stabilit și care va fi prețul pentru riverani. Aceștia putea cumpăra fie abonamente lunare, fie anuale. Iată care va fi prețul acestora:

  • Abonamentul lunar – 50 de lei/lună,
  • Abonamentul anual – 500 de lei/an.

Tariful este aliniat cu valoarea abonamentelor pentru parcaje de reședință stabilite de primăriile de sector. Se elimină, astfel, o eventuală situație de discriminare pentru cetățenii care locuiesc în diferite zone ale Capitalei, transmite în decembrie 2022 Nicușor Dan.

Iată și alte tarife ce vor intra în vigoare din data de 1 martie 2023:

  • Abonamente pentru persoane fizice/juridice și instituții publice – 30 lei/zi sau 500 lei/lună.
  • Tarif unic pentru autocare: 20 lei/oră (luni până duminică).
  • Tarif loc parcare pentru încărcarea autovehiculelor electrice: 500 lei/lună.
Cookies