Încă o ZI LIBERĂ pentru români, în ianuarie

de:
30 nov. 2013
0 Afișari
Încă o ZI LIBERĂ pentru români, în ianuarie

Preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii de Iaşi ai PSD vor relua demersurile legislative pentru ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată sărbătoare naţională, precizând că va fi depus în Parlament un proiect de lege în acest sens.

Primarul Iaşului a declarat că a discutat joi şi cu premierul Victor Ponta despre acest demers şi că are sprijinul acestuia.

„I-am cerut sprijinul şi a fost de acord. Dacă există susţinerea PSD şi probabil a USL, putem face şi acest proiect de lege”, a spus Nichita, citat de romaniatv.net.

El a precizat că declararea zilei de 24 ianuarie sărbătoare naţională nu înseamnă doar că va fi o zi liberă în plus.

„Nu e vorba de zi liberă aici. Oricum pe 24 ianuarie nu se lucra nicăieri”, a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Nichita a avut o iniţiativă similară şi în anul 2010, când parlamentarii de Iaşi ai PSD au depus un proiect de lege pentru ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată sărbătoare naţională.

Iniţial, proiectul a fost adoptat de Senat, dar ulterior, în octombrie 2011, a fost respins de Camera Deputaţilor.

Bugetarii vor avea două zile libere în plus în perioada Sărbătorilor de iarnă. „Vom discuta în Guvern ce zile libere vor fi de Crăciun, discutăm săptămâna viitoare. Şi se vor recupera în ianurie. Vom asigura funcţionarea tuturor instituţiilor necesare”, a declarat premierul Victor Ponta. 

Cookies