ÎN BUCUREȘTI

Încă o zi de proteste în Bucureşti şi în ţară: Jos cu starea de alertă

Câteva sute de persoane protestează, marţi, din nou în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, faţă de restricţiile impuse de Guvern. Oamenii au steaguri tricolore, vuvuzele, afişe cu mesaje împotriva guvernanţilor şi scandează lozinci. Cei mai mulţi cer libertate şi au pornit în marş.

În Bucureşti, aproxmativ 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Universităţi şi au pornit în marş către sediul MAI. Protetatarii au steaguri tricolore, vuvuzele şi fluiere şi scandează ”Libertate”.

”Jos Guvernul”, Ne-am trezit”, Abogaţi Legea 55” sunt doar câteva dintre solicitrile protestatarilor, scrie news.ro.

De la MAI, manifestanţii vor porni către Paţa Victoriei. Unii dintre participanţi au mască de protecţie, dar unii o poartă incorect. Cei mai mulţi, însă, nu au măşti şi reclamă dictatura medicală.

”Libertate, te iubim/ Ori învingem, ori murim”, ”Jos dictatura”, ”Jos cu starea de alertă” se scandează pe străzile Capitalei.

Protestatarii cer demisia lui Raed Arafat.

Proteste similare au loc în mai multe oraşe din România

La Buzău, aproximativ 40 de persoane s-au strâns în Piaţa Dacia şi apoi au pornit în marş către Prefectură.

La Constanţa la protest participă aproximativ o sută de persoane, pentru a treia zi consecutiv.

Câteva zeci de persoane protesteză şi la Galaţi, iar în buzunarul unui băiat de 13 ani jndarmii au găsit un briceag.

La Piteşti, aproximativ o sută de persoane s-au strâns în Piaţa Primăriei.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu s-au dat sancţiuni, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi judeţean.

La Ploieşti, aproximativ 90 de protestatari au plecat în marş pe străzile oraşului. Ei s-au adunat în piaţa din faţa sediului Prefecturii, în centrul oraşului, şi manifestează paşnic, nefiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

În municipiul Braşov, aproximativ 150 de protestatari s-au adunat în faţa sediului Prefecturii, au plecat în marş către Centrul Civic, după care au pornit din nou către piaţa din faţa Prefecturii.

Peste tot, numărul participanţilor este mult mai mic decât luni seară, dar manifestanţii sunt însoţişi de jandarmi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button