Încă o tânără din Colectiv A MURIT la spital. Numărul morţilor: 32. Tavanul A LUAT FOC în 10 secunde

de:
03 nov. 2015
2 Afișari
Încă o tânără din Colectiv A MURIT la spital. Numărul morţilor: 32. Tavanul A LUAT FOC în 10 secunde

UPDATE – Unul dintre patronii clubului Colectiv a declarat în faţa anchetatorilor că ştiam de la constructor că materialele folosite la renovare, respectiv buretele de pe tavan, sunt ignifugate, anunţă Realitatea Tv. 

Tavanul a luat foc în doar 10 secunde, iar în doar un minut, tot clubul a fost cuprins de flăcări şi fum, în urma studierii imaginilor suprinse în clubul Colectiv, potrivit raportului anchetatorilor.

5 saci cu telefoane şi haine au fost ridicaţi ca probe de anchetatori, pentru dosarul deschis în urma incendiului din clubul Colectiv. Anchetatorii au început să ia declaraţii de la victime, fiind audiate doar cele aflate în secţiile de chirurgie plastică.

Procurorii ridică documente de la Primăria Sector 4, potrivit Realitatea Tv.

Surse din cadrul anchetei în ceea ce privește incendiul de vineri din Colectiv, citate de Digi24, susțin că întreg clubul a ars în două minute, motiv pentru care mulți membri din public au leșinat extrem de rapid, din cauza fumului. Momentele au fost surprinse de camerele de luat vederi de securitate. Patronii clubului ar fi cerut formației să aducă cel puțin 400 de spectatori, care să facă o consumație, deși aveau autorizație pentru 80 de persoane. 

Tragedia din clubul Colectiv se extinde. Marţi dimineaţă, s-a mai înregistrat încă un deces, astfel că numărul morţilor a ajuns la 32. Este vorba despre o tânără de 28 de ani, care şi-a pierdut viaţa la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, anunţă Realitatea Tv.

Tot marţi dimineaţă, trei preoţi au făcut o slujbă la locul tragediei.

Fata avea arsuri grave pe 50% din suprafaţa corpului, iar medicii erau rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire. Medicii au încercat timp de două ore să o resusciteze pe tânără, dar nu au mai putut face nimic. 

Conform unui chirurg din Spitalul Pantelimon, citat de Realitatea TV, tânăra, al cărei deces a fost înregistrat în jurul orei 5.00, avea plămânii arşi în proporţie de 80%, iar căile respiratorii erau arse în proporţie de 90%. Medicii spun că tânăra a fost desfigurată complet în urma arsurilor suferite şi nu se putea stabili dacă aceasta avea 20 sau 80 de ani.

Tânăra care a decedat în această dimineaţă se numeşte Chiriac Andreea.

La Spitalul Pantelimon mai sunt internaţi patru răniţi grav, din care doi în stare critică şi doi în stare stabilă.

Alte 135 de persoane sunt internate în spitalele din Bucureşti, circa 90 având arsuri grave. Câteva zeci de răniţi sunt, în continuare, în stare critică, iar şansele lor de supravieţuire sunt minime, astfel că numărul morţilor ar mai putea creşte în perioada următoare.

Patronii Clubului Colectiv, unde s-a produs incendiul soldat cu moartea a 32 de persoane şi rănirea altor circa 180 de persoane, sunt cercetaţi acum pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cei trei au fost reţinuţi luni seară şi vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă.

Cookies