LA MINE-N CARTIER

Încă o subvenţie de 47 mil lei de la Primărie, pentru RADET. Subvenţia RADET din 2015: 975 mil lei

Subvenţia pentru RADET a fost din nou majorată. Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, marţi, suplimentarea subvenţiei cu suma de 47 milioane lei, după ce, în urmă cu două săptămâni, fusese aprobată o altă suplimentare de 37 milioane lei.

Practic, în acest an, RADET a primit de la Primăria Capitalei cu titlu de subvenţie 975 milioane de lei! Suma include împrumutul de 248 milioane lei făcut de Primăria Capitalei la Trezorerie pentru a acoperi costurile cu încălzire pe lunile octombrie şi noiembrie.

În 10 decembrie, CGMB a mai aprobat un proiect care prevedea creşterea subvenţiei RADET cu 37 de milioane de lei. „Ca sa nu intrerupa gazele luni am apelat la aceasta solutie de avarie. Am luat 37 de milioane de la Administratia Strazilor si ii dam la RADET. Noi am facut imprumut de 248 milioane lei la Trezorerie pentru RADET, insa pana ajung banii in conturile noastre mai dureaza si atunci aveam nevoie de o solutie rapida. Cand banii de la Trezorerie vor fi virati se vor deduce cei 37 milioane lei acordati astazi RADET”, a declarat Vasile Savoiu, director executiv la Direcţia Buget din cadrul PMB.

În ciuda faptului că Primăria Capitalei a aprobat pe 10 decembrie creşterea subvenţiei RADET cu 37 de milioane de lei, primarul interimar a anunţat că Bucureştiul are bani pentru energie termică doar până la sfârșitul anului.

ELCEN vrea să dea în judecată Primăria Capitalei pentru neachitarea subvenției la căldură

Odata cu aceasta noua rectificare bugetara, subventia primita de RADET in 2015 de la PMB a ajuns la 680 milioane lei, exceptând împrumutul făcut la Trezorerie. Astfel, in aprilie, cand s-a aprobat bugetul, RADET a primit 570 milioane lei. Acum aproximativ o luna, prin rectificare bugetara, RADET a mai primit 73 milioane lei.

Consilierii generali ai Municipiului Bucureşti au votat, pe 16 noiembrie, accesarea unui împrumut de 248 milioane lei, de la Ministerul Finanţelor Publice, pentru ca RADET să poata furniza apă caldă şi căldură în parametri normali, pâna la finele anului. Imprumutul accesat de la Ministerul Finantelor Publice are o maturitate maxima de 20 de ani, iar dobanda reprezinta valoarea ROBOR + 3%, marja fixa pe toata perioada imprumutului. Mai multe detalii AICI.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, pe 26 noiembrie, bugetul RADET pentru anul 2015. Potrivit documentului, Regia are în 2015 venituri în valoare de 1,2 milioane lei și cheltuieli de 1,5 miliarde lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button