Încă o rundă! Iohannis anunță eșecul negocierilor pentru formarea unui nou Guvern: Nu sunt încă întrunite condiţiile

14 dec. 2020
19 Afișari
Încă o rundă! Iohannis anunță eșecul negocierilor pentru formarea unui nou Guvern: Nu sunt încă întrunite condiţiile

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, după cele două runde de negocieri între PNL, USR PLUS și UDMR, că nu sunt încă întrunite condițiile pentru o nouă propunere de premier. Astfel, vor avea loc noi discuții.

Iohannis a transmis, luni, după prima rundă de consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, că încă nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru.

 

„Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”, a afirmat şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări

„Am primit astăzi chiar câteva propuneri (n.r. de premier), însă cred că este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a spus Iohannis.

Şeful statului a purtat discuţii luni cu reprezentanţii PSD, PNL, USR PLUS, AUR, UDMR şi cei ai minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament.

Consultări importante luni

La consultările de luni de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, liberalii l-au propus premier pe Florin Cîţu, USR-PLUS pe Dacian Cioloş, PSD l-a propus pe Alexandru Rafila şi un guvern minoritar sau unul de uniune naţională, UDMR ar fi avut 2-3 variante pentru şefia Guvernului, însă Kelemen Hunor nu a înaintat vreo propunere de premier şi nici  nu a precizat numele acestora, iar AUR a venit cu propunerea lui Călin Georgescu.

Klaus Iohannis a declarat luni, după consultările cu partidele pentru desemnarea premierului, că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Şeful statului a mai anunţat, că, dat fiind că BEC a anunţat atribuirea mandatelor în urma alegerilor din 6 decembrie, convoacă noul Parlament pentru data de 21 decembrie.

Cookies