Încă o pizzerie mișto în București. Centrale Pizza Bar, de neratat

12 aug. 2022
4307 Afișari
Încă o pizzerie mișto în București. Centrale Pizza Bar, de neratat

Găsește-ți jumătatea, la Centrale Pizza

Avea Bucureștiul nevoie de o nouă pizzerie? Poate că da, poate că nu. Însă, cu siguranță Bucureștiul avea nevoie de o pizzerie care vinde ȘI jumătăți de pizza, ca să poți savura mai multe sortimente. La Centrale Pizza poți face jumi – juma. Adică, poți alege ca jumătate de pizza să fie Diavola și cealaltă jumătate vegetariană. Poți combina ce jumătăți vrei tu. Sau pur și simplu îți poți lua jumătate de pizza, echivalentul a 3 felii, cu doar 23 de lei. Acest combo jumi-juma mi se pare foarte mișto și nemaîntâlnit. Un diferențiator pe care cu siguranță multe pizzerii din București și din țară îl vor adopta. Asap.

Salutare și bun venit la Mănânc pentru tine, locul unde scot bănuțu’ din buzunar, mănânc și apoi scriu. Cu bune, cu rele.

Cât costă o pizza sau o jumătate de pizza?

Pentru o pizza întreagă scoți din buzunar între 35 și 45 de lei, iar pentru juma’ de pizza între 20 și 25 de lei. Având în vedere că, în ultima perioadă, prețurile (la orice) au bubuit (sau e doar senzația mea de om sărac foarte atent la bani), 35 de lei pe o margherita de calitate este o afacere bună, mai ales că, după papilele mele, Centrale e ce trebuie.

Pentru cele 4 jumătăți de pizza pe care le-am comandat, am așteptat undeva la 7 minute. Era și destul de liber, recunosc. Echipa e tânără și fata de la casierie e cât se poate de amabilă și naturală. E genul ăla cu: bună ziua, bine ați venit, poftă mare, sperăm că v-a plăcut, să vă fie de bine, mai poftiți pe la noi. Acel angajat care pune suflet în ceea ce face, deși nu e businessul lui. Clienții simt lucrurile astea și cred că ar trebui să apreciem din ce în ce mai mult acest gen de comportament, pentru că face bine la suflet. Nota 10 pentru customer service Centrale Pizza.

Interior – Exterior

Așadar, am găsit pizzeria asta proaspăt deschisă pe Calea Victoriei 122, chiar lângă Velocita. E micuță, într-un spațiu renovat, cu doar două mese la interior și o tejghea pe care te poți sprijini în timp ce bagi în tine o felie de pizza napoletană. Micuța alee din stânga pizzeriei dă direct în magazinul cu savarine Liberte, unde găsești o curte interioară liniștită, iar dacă treci strada poți savura o cafea de specialitate corectă de la Sloane sau o bere artizanală Zăganu. Program: de miercuri până duminică, 15 – 22.

Am mâncat pentru tine de la Centrale Pizza Bar

4 jumătăți din 4 pizza diferite. echivalentul a 2 pizza întregi (sper să fie clar).

În ordinea preferințelor

1/2 Cicciolina, cu mortadella, fior din latte, parmezan, ulei cu busuioc, fistic | 25

1/2 Suspiria, cu dovlecel, ricotta, gorgonzola, parmezan, salsa trufe, ulei cu busuioc | 23

1/2 Diavola, cu salam napoli, fior di latte, roșii san marzano, parmezan, măsline, busuioc, olio santo | 23

1/2 Magdalena, cu vinete, rosii san marzano, parmezan, straciatella, ulei cu busuioc | 23

 

Judecata de Apoi

 

Blatul la control. Che cornicione!

Orice pizza napoletană trebuie să aibă un blat aerisit, sănătos, gustos, puțin crocant, dar și moale și ferm în același timp. Din felia de pizza ar trebui să „curgă” doar ingredientul din vârf. Am văzut aluatul din care-au făcut băieții pizza. Tremura ca o răcitură. Bine dospit, bine crescut.

De aceea am insistat ca blatul să aibă capitolul lui separat, ca să vadă și alte case cum e treaba cu aluatul corect. Mă rog, aproape corect, că nimeni nu e perfect. Crusta, așa cum reiese din poze, este absolut senzațională, miroase a colț de pâine caldă, e aerisită și gustoasă. A se vedea buzunarele pline de aer din crustă. Dacă Centrale ar face doar o pizza cu crustă din asta, eu aș fi primul la tejghea. 10!

Dacă la capitolul cornicione se stă bine, blatul în sine este foarte subțire, poate prea subțire. Te obligă cumva să rulezi pizza, ca să nu îți cadă toate ingredientele pe jos. Dar nu la toate sortimentele. Am observat că blatul rezistă mai bine dacă nu e prea multă carne pe el. Orișicât, un aluat de pizza reușit. Aștept cu nerăbdare o pizza bianca de la ei.

Pizza Cicciolina, cu mortadella, fior din latte, parmezan, ulei cu busuioc, fistic | 25

Preferata mea din toate cele 4 sortimente de pizza pe care le-am mâncat pe nerăsuflate. Toate au ceva special, dar Cicciolina e food porn total. Pun intended. Ingrediente proaspete, arome și culori care îți încântă papilele la prima mușcătură. Să stea ei liniștiți acolo la Roma, că noi avem Centrale la București, care bate la culo golo multe pizzerii din „cetatea eternă”. Trebuie să fii o rasă specială de hater ca să zici că nu îți place Cicciolina. Îți plaaaaace Cicciolinaaaaaaa

Cicciolina
Cicciolina
Cicciolina

1/2 Suspiria, cu dovlecel, ricotta, gorgonzola, parmezan, salsa trufe, ulei cu busuioc | 23

Dacă vine de la ce cred eu, adică de la Il sospiro, care se traduce în suspin/oftat, atunci da, e un nume bun pentru o pizza lacto vegetariană. Dovlecelul e o legumă tare neglijată de noi românii, amărâtă, ca o criptonită. O folosim mai mult la grătare, să fie acolo o legumă, ceva. Italienii știu că dovlecelul e finețe, e bun gust, e aproape umami, dacă nimerește pe mâini bune. Centrale are pizza Suspiria cu dovlecel, care arată și miroase excelent, dar are o problemă remediabilă: gorgonzola în exces. În esență, o brânză puternică, gorgonzola ar trebui folosită cu moderație, astfel încât să n-acopere celelalte arome, că-i păcat de ele. Să fi fost un accident c-am nimerit eu mai multă gorgonzola? Posibil, posibil. Restul ingredientelor din Suspiria? Echilibrate. Feliile fără gorgonzola pe care eu le-am gustat au fost super gustoase și m-am bucurat de fiecare înghițitură. Forza dovlecel, dai! Recomand.

Și-acum oftez după Suspiria.

Suspiria
Suspiria

1/2 Diavola, cu salam napoli, fior di latte, roșii san marzano, parmezan, măsline, busuioc, olio santo | 23

1/2 Magdalena, cu vinete, rosii san marzano, parmezan, straciatella, ulei cu busuioc | 23

Le-am pus pe-amandouă pe același loc 3, ca să nu se certe. Din păcate, estetic vorbind, n-au fost cele mai reușite două jumătăți de pizza, dar, dar, dar, dacă fac abstracție de crusta neagră, atât Magdalena, cât și Diavola, sunt două pizza gustoase, pentru că n-au cum să fie altfel cu așa ingrediente. Ăsta e tot secretul: ingrediente de calitate și un blat aerat și gustos. Atât.

Diavola
Diavola
Magdalena
Magdalena

Total Centrale Pizza: 94 de lei.

O să mai mănânc pentru tine de la Centrale? Da.

Centrale e un competitor puternic pe piața de pizza napoletană și, dacă mă întrebi pe mine, bate la gust și calitate tot ce e în zona Amzei, cu tot respectul pentru Antica, Pizza Mania sau Treevi, care fac o treabă bunișoară. Așadar, dacă te nimerești pe Calea Victoriei, nu uita să-ți iei o Cicciolina de la Centrale.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine prin București:

Cookies