Creșă pentru copii, construită în Sectorul 3 prin reconversia clădirii unei instituții publice

de:
15 mai 2015
3 Afișari
Creșă pentru copii, construită în Sectorul 3 prin reconversia clădirii unei instituții publice

Consilierii locali ai Sectorului 3 au aprobat hotârârea prin care se dorește „Creșterea eficienței energetice, modernizarea, extinderea imobilului din Str. Marin Panzon nr. 2”, în vederea amenajării unei creșe. La ședința extraordinară a Consiliului Local al Sectorului 3 a fost prezent și edilul Robert Negoiță, însoțit de prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan.

Primarul Robert Negoiță a explicat că este mare nevoie de locuri de creșă în Sectorul 3 și că Primăria va crea până la sfârșitul anului 200 de locuri de creșă prin reconversia imobilului din Str. Marin Panzon.

Primăria Sectorului 3 estimează că va plăti o sumă totală de aproximativ 7.386.907 lei cu TVA (1.671.321 de euro) pentru modernizarea și reconversia clădirii din Str. Marin Panzon. Investiția se va realiza în 6 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.

„Vom transforma acea clădire din Str. Marin Pazon în creșă pentru că avem un deficit de 300 de locuri de creșă astăzi, adică cereri neonorate. Obiectivul este ca până la finalul acestui an să creștem capacitatea de creșă în Sectorul 3, în ideea de a satisface toate cererile pe care le avem și pe care le estimăm că vor veni. Prin transformarea acelei clădiri, unde vom avea aproape 200 de locuri de creșă, reușim o optimizare consistentă”, a declarat edilul Robert Negoiță.

Mai mult, primarul Sectorului 3 a anunțat că după mutarea sediului Primăriei din Str. Parfumului la intersecția de la Dristor (clădirea monument istoric Școală Bosianu), se va amenaja încă o creșă în actualul sediu al DAGSPC Sector 3. Activitatea instituției urmează să se desfășoare în clădirea din Str. Parfumului (actualul sediu al Primăriei Sectorului 3).

„Sperăm că vom reuși să mutăm Primăria la intersecția de la Dudești, acolo la Dristor. În locul ei să ne vină cea mai mare parte a DGASPC-ului pentru ca acea clădire în care își desfășoară activitatea astăzi DGASPC este clădire construită pentru creșă, acolo a funcționat o creșă și este mare nevoie de creșă în acea zonă și vrem să redăm clădirii destinația de creșă, adică exact pentru ce a fost construită pentru că așa este și folosită la maxim”, a mai adăugat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

CITEȘTE ȘI: Curtea de Apel București A ANULAT ordinul de declasare a monumentului istoric Școala Bosianu

În expunerea de motive a hotărârii aprobate de consilerii locali se arată că imobilul din Str. Marin Panzon se află într-o stare avansată de degradare și sunt necesare lucrări privind creșterea eficienței energetice, modernizarea și extinderea obiectivului.

La această adresă se afla Centrul de recuperare neuropsihomotorie şi asistenţă socială „Marin Pazon” care asigura servicii de recuperare medicală pentru copiii cu dizabilităţi aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Sector 3.

„Intervenția nu afectează structura de rezistență a construcției. Lucrările vor cuprinde desființarea construcției existente, de închidere a piscinei, cu înființarea unei extinderi P+2Ep având infrastructura din beton armat și suprastructura metalică cu planșee de beton armat, recompartimentări, înlocuirea tâmplăriei și refacerea finisajelor interioare”, se mai arată în motivarea proiectului. 

Cookies