Încă o clădire de pe Calea Griviţei, dărâmată. ONG-urile îl ameninţă pe Oprescu cu procesul

de:
15 mai 2011
0 Afișari
Încă o clădire de pe Calea Griviţei, dărâmată. ONG-urile îl ameninţă pe Oprescu cu procesul

Primaria Municipiului Bucuresti a inceput demolarea cladirii din Calea Grivitei nr. 119 (foto), parte a ansamblului monument istoric Calea Grivitei. Pana la acest moment a fost scoasa tamplaria de la parter si etajul doi.

Demolarea se face in baza autorizatiei de desfiintare nr. 38/04.02.2011 si a unui aviz emis de Directia pentru Cultura Bucuresti pe 15 martie 2011. Atat autorizatia cat si avizul se bazeaza pe PUZ Berzei Buzesti, anulat de Tribunalul Bucuresti pe 12 aprilie 2011 si suspendat de Tribunalul Cluj pe 26 aprilie 2011.    Dupa fiecare din aceste decizii ale instantelor, Asociatia Salvati Bucurestiul a solicitat:

– Primariei Municipiului Bucuresti sa revoce autorizatia de desfiintare

– Directiei pentru Cultura Bucuresti sa revoce avizul de desfiintare

– Inspectoratului de Stat in Constructii sa opreasca lucrarile de desfiintare.

Chemat pe santier ieri 14 mai 2011, Inspectoratul de Stat in Constructii a refuzat sa sisteze lucrarile, afirmand ca este responsabilitatea Ministerului Culturii sa sisteze lucrarile care se fac in baza unui aviz pe care l-a dat prin structura sa locala Directia pentru Cultura Bucuresti.

In cazul demolarii cladirii, Asociatia Salvati Bucurestiul va face plangere penala impotriva semnatarilor autorizatiei de construire (Sorin Oprescu, Gheorghe Patrascu, Tudor Toma, Madalin Dumitru) si a semnatarilor avizului de desfiintare (Daniel Chereches, directorul Directiei pentru Cultura Bucuresti si specialistul care a intocmit avizul de desfiintare).

Cookies