ARHIVA B365

Încă o autostradă din România ar putea fi demolată, din cauza materialelor proaste

După demolarea unei porţiuni de autostradă între Orăştie şi Sibiu, construită de Salini Impergilo, CNADNR a cerut verificarea finalizării celor 17 km din lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva proiect derulat de compania italiană.

Surse din cadrul CNADNR au declarat pentru Capital că o porţiune din cei 17 km de autostradă, aflaţi pe lotul 2, cuprins între Lugoj şi Deva, anunţaţi a fi daţi în folosinţă la finele acestui an, ar putea fi demolată din cauza faptului că s-a constatat folosirea materialelor de slabă calitate ca şi la autostrada Orăştie-Sibiu.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a formulat o plângere penală la împotriva fimeri italiene Salini Impregilo, care a lucrat la tronsonul al treilea al autostrăzii Sibiu-Orăştie. Este vorba de tronsonul pe care a apărut probleme pe o porţiune de câteva sute de metri, fiind necesare lucrări de demolare și reconstruire. 

Luna trecută, Compania Naţională de Autostrăzi anunţa posibila deschidere a traficului pentru 17 km de autostradă, la finalul acestui an, din totalul de 28 km aflaţi pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva.

După publicarea informaţiilor privind demolarea unei porţiuni din lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva şi refuzul Companiei Naţionale de Autostrăzi de a răspunde solicitării revistei Capital privind rezultatele expertizei pentru Lugoj-Deva, cei de la CNADNR au remis un comunicat prin care confirmă faptul că există note de conformitate privind tronsonul de autostradă executat .

„Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva este un lot în construcţie. În perioada 02.11 – 05.11., Direcţia Calitate din cadrul CNADNR SA şi laboratoarele din cadrul DRDP Timişoara şi DRDP Cluj au fost pe teren pentru a verific lucrările executate până în prezent, aflate în diferite stadii de execuţie. Laboratoarele au recoltat probe din tronsonul de autostradă executat (materiale puse în opera), precum şi din stocurile de materiale, fiind verificată şi calitatea mixturilor asfaltice utilizate. Până la acestă dată, lucrările sunt realizate în conformitate cu proiectul de execuţie şi Caietul de sarcini, existând un număr de 4 note de neconformitate semnalate de către Consultantul care asigură respectarea proiectului de execuţie pe acest contract. In functie de rezultatele primite de la laboratoare, cele 4 neconformităţi vor fi stinse sau nu. Determinările specifice de laborator efectuate de către DRDP Timişoara, respectiv DRDP Cluj vor fi analizate, după care vor fi comunicate Companiei”, precizează oficialii CNADNR într-un comunicat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button