Încă nu se vede când te uiți pe geam, dar e cod galben de ploi și intensificări ale vântului în București și alte județe din țară. ANM a emis prognoza specială pentru Capitală

03 apr. 2023
1039 Afișari
Încă nu se vede când te uiți pe geam, dar e cod galben de ploi și intensificări ale vântului în București și alte județe din țară. ANM a emis prognoza specială pentru Capitală
Încă nu se vede când te uiți pe geam, dar e cod galben de ploi și intensificări ale vântului în București și alte județe din țară. ANM a emis prognoza specială pentru Capitală. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

În momentul acesta ne uităm pe geam și nu pare că o să avem cod galben de ploi și intensificări ale vântului în București. Însă, avertizarea meteo intră în vigoare luni seară, la ora 23:00. Totodată, ANM a emis prognoza specială pentru Capitală, valabilă până miercuri, 5 aprilie.

Cod galben de ploi și intensificări ale vântului în București și alte județe din țară

ANM a emis o avertizare meteo de tip cod galben ce vizează și Municipiul București, valabilă în intervalul 3 aprilie, ora 23:00 – 5 aprilie, ora 10:00.

Fenomenele vizate sunt: cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

În intervalul menționat mai sus, vremea va fi deosebit de rece, iar temporar vor apărea precipitații mai ales în sudul, centrul și estul țării, iar marți spre miercuri noapte (04/05 aprilie), aria precipitațiilor se va restrânge către nord-est.

În regiunile din sudul și sud-estul țării va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania și Banat se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40 – 50 l/mp.

Vântul va prezenta intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 55 – 65 km/h și pe arii restrânse 70 – 75 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitații mixte, transmite ANM.

Meteorologii au emis și o avertizare de tip cod portocaliu de ninsori abundente, valabilă până marți, 4 aprilie, ora 22:00. Zonele afectate: Carpații Meridionali și sudul Carpaților Orientali în special la altitudini de peste 1400 metri.

În zonele menționate mai sus va ninge abundent (30 – 50 l/mp) și se va depune un strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 de metri. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 – 60 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Sursa foto: Captură/ ANM
Sursa foto: Captură/ ANM

ANM a emis prognoza specială pentru Capitală

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 3 aprilie, ora 23:00 – 5 aprilie, ora 10:00.

Vremea din București va fi închisă și se va răci accentuat. Temporar va ploua însemnat cantitativ (15 – 25 l/mp), iar vântul se va intensifica. Rafalele vor atinge viteze de 55 – 65 km/h. Marți, 4 aprilie, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între 3 – 5 grade Celsius.

Cookies