Încă un membru al trupei Goodbye to Gravity, toboşarul Bogdan Enache, A MURIT. 45 de morți în total

de:
08 nov. 2015
1 Afișari
Încă un membru al trupei Goodbye to Gravity, toboşarul Bogdan Enache, A MURIT. 45 de morți în total

UPDATE: Bilanțul victimelor din clubul ”Colectiv” se ridică la 45, după ce, duminică seara, toboşarul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, rănit în incendiul din 30 octombrie, care se afla într-un avion ce-l transfera la un spital din Elveția, a decedat, au declarat, pentru AGERPRES, surse medicale din interiorul Spitalului de Arși din Capitală.

Potrivit acestora, pacientul a suferit un stop cardio-respirator în avion, el fiind resuscitat de personalul medical timp de 70 de minute.

De altfel, aeronava se reîntorcea în țară din cauza agravării stării de sănătate a pacientului.

O aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație plecase duminică, în jurul orei 16,20, către Zurich, Elveția, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul „Colectiv”.

„La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, o aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație, special dotată medical pentru transportul aerian al victimelor, a plecat duminică, în jurul orei 16,20, către Zurich, Elveția, într-o misiune umanitară de urgență, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul „Colectiv”, preciza MAI într-un comunicat remis presei.

Avionul care transporta la un spital din străinătate un membru al trupei ‘Goodbye to Gravity’ s-a întors în țară, în jurul orei 18.00.

Bogdan Enache, toboşarul trupei trebuia să fie transferat la un spital din Elveţia, potrivit dr. Cristian Nițescu, directorul medical al Spitalului de Arsuri. „Inițial se făcuseră demersurile pentru Franța, nu știu din ce motiv destinația lui finală a rămas Elveția”, a spus medicul, care a precizat că este un trasport la nivelul autorităților.

Potrivit TVR, un caz disperat, al unui băiat de 18 ani, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corporală, a fost preluat de medicii britanici şi va fi tratat în Regatul Unit.

O altă victimă din Clubul Colectiv şi-a pierdut viaţa la Spitalul de Arşi din Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Două persoane care erau internate în stare extrem de gravă au decedat în această dimineață la Spitalul Floreasca, informează Digi 24.

„La Spitalul Floreasca, între orele 2 şi 3 dimineaţa au decedat doi pacienţi. Mai sunt 8 pacienţi în stare critică în secţia de anestezie şi terapie intensivă. Pentru unul dintre ei se aşteaptă o ambulanţă aeriană pentru transportul în Israel”, a declarat, duminică, Florenţa Iancu, medic primar la Spitalul Floreasca.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că la Spitalul Floreasca au murit Alexandra Rădulescu, care avea 26 de ani, şi un cetăţean turc.

O barmaniţă de 26 ani din Colectiv a murit duminică dimineaţă

Alexandra Rădulescu, de 26 de ani, care s-a stins din viaţă duminică dimineaţă, era din Braşov şi lucra ca barman la Clubul Colectiv din Bucureşti. Incendiul i-a ars un plămân complet, iar al doilea în proporţie de 65%. Zilele trecute, medicii i-au amputat patru degete necrozate de la mâna dreaptă. Azi dimineaţă, însă, nu au mai putut face nimic pentru a o reanima, potrivit adevarul.ro.

Student turc, mort la Spitalul Floreasca, în urma tragediei din Colectiv

Cetăţeanul turc mort în urma tragediei din Colectiv era student şi venise la Bucureşti cu o bursă Erasmus, la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti. Ayberk Manci, în vârstă de 20 de ani, era un student turc venit în România cu o bursă Erasmus. Medicii de la spitalul de arşi nu au mai putut face nimic pentru tânăr. Mersese în clubul groazei alături de un alt student străin, spaniolul Imanol Galarza. Acesta se află internat la Spitalul SRI și este în stare stabilă.

„Ayberk Manci, studentul turc rănit în incendiul de la ‪#‎Colectiv‬, este venit cu bursă Erasmus la universitatea noastră, la Facultatea de Litere. Acum este la terapie intensivă la Spitalul Floreasca, cu arsuri pe spate, sedat ca să nu simtă durerile cumplite. L-am cunoscut la biroul Erasmus când a venit să ridice o adeverinţă pentru Oficiul de Imigrări ca să îşi ia viza de rezidenţă. Era plin de viaţă şi extrem de încântat de tot ce a întâlnit în România, locuri şi oameni. Voia să vadă tot, să experimenteze şi să se bucure, cu entuziasmul pe care i-l dă tinereţea, de fiecare clipă petrecută aici. Iată că elanul lui s-a oprit pe patul de spital!”, a scris, pe Facebook, Mădălina Andrei, cea care a lansat un apel prin care le cerea tuturor să se roage pentru Ayberk Manci.

Potrivit informaţiilor obţinute de presa turcă de la Ambasada Turciei în Bucureşti, Ayberk M. era student la Facultatea de Studii Economice a Universităţii din Izmir şi se afla în România prin Programul universitar Erasumus. Conform libertatea.ro, în momentul în care tânărul a pierdut lupta cu moartea părinţii se aflau la căpătâiul lui.

O altă victimă care şi-a pierdut viaţa este Dan Matei Alexandru, potrivit B1.ro. Tânărul de 26 de ani din Bucureşti a murit la Spitalul de Arşi din Capitală.

Ministerul Apărării Naționale a anunţat că pune la dispozitie în mod gratuit familiilor îndurerate locuri de veci in cimitirul Ghencea Nou.

”Am văzut că sunt aparținători care nu găsesc locuri de veci pentru tinerii care au decedat și, Dumnezeu să-i ierte, le punem la dispoziție sigur gratuit, în cimitirul Ghencea 3 al Ministerului Apărării Naționale, locuri de veci”, a declarat Mircea Dușa pentru B1 TV.

Profesorul Ioan Lascăr, şeful clinicii de chirugie plastică a Spitalului Floreasca, a anunţat, încă de sâmbătă, că aceasta este cea mai grea perioadă pentru răniţi şi că statistica medicală arată că în astfel de cazuri, 30%- 80% din pacienţi riscă să moară. „Ce se întâmplî în prez nu face decât să confirme ce am prevăzut iniţial. Sigur, există şi minuni, dar există statistici la nivel internaţional, care arată că în cazul arsurilor tegumentare cu arsuri de căi respiratorii, există risc de mortalitate de 30%-80%. Asta înseamnă că 3-8 pacienţi sunt candidaţi la deces. Cei care au rămas în Spitalul de Urgenţă sunt cei mai gravi, toţi au fost intubaţi şi aproape toţi, cu excepţia unuia, au necesitat şi traheostomie. Din punct de vedere chirurgical, asupra arsurilor tegumentare, care sunt vizibile, s-a intervenit în cazul tuturor pacienţilor. Niciun alt spital din Europa nu are un sistem calibrat care să permită operarea unui număr atât de mare de răniţi, de aceea intervine necesitatea cooperării interstatale. Unul dintre pacienţii de la noi, grav, a beneficiat de intervenţia unui medic din Turcia, dar probabil nu va avea un trend favorabil. Arsura gravă are o traiectorie previzibilă, iar indicele major de gravitate se poate desfăşura în cea de-a doua săptămână”, a spus doctorul Lascăr.

Bilanţul persoanelor decedate în tragedia de la Clubul Colectiv a ajuns, la 41, după ce sâmbătă seară au murit o femeie care era internată la Spitalul „Floreasca” din Capitală şi o alta internată la Spitalul „Bagdasar”.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că de la Spitalul Floreasca a murit Elena Toader, care avea 30 de ani. De la Spitalul „Bagdasar Arseni” a decedat o tânără de 25 de ani, Mavi Serian.

Elena Toader avea 30 de ani. Tânără a fost rănită grav în incendiul de la clubul Colectiv din Capitală şi s-a stins după o săptămână de agonie la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Fata era din Bacău şi lucra ca fotograf în Capitală. În noaptea morţii, ea se afla în club împreună cu sora ei şi iubitul acesteia, potrivit romaniatv.net.

Mavi Serian, tânăra care a murit sâmbătă seară la Spitalul Bagdasar-Arseni, avea 25 de ani, lucra într-o multinaţională și făcea un masterat de Studii Culturale Britanice.

Aceasta era absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (maghiară-engleză, promoţia 2012).

„Din păcate, aseară a decedat o tânără 25 ani, care se afla în stare septică, foarte gravă. Azi urmează să fie transferaţi doi pacienţi din terapie intensivă. A început să se panseze de la 7.00, avem secţiile de operaţie deschise. S-au perfectat actele necesare pentru transferul în străinătatr. S-au asigurat mijloacele terapeutice pentru 4 săli de operare. Avem suficiente cadre şi logistică terapeutică, în mare parte datorită unor colegi care vin ca voluntari. Avem şi ajutorul unor colegi din ţară. Majoritatea pacienţilor din spital este acum stabilizată, urmează procedurile chirurgicale ale următoarei etape.

Care este starea răniţilor din spitale

În secţia de Terapie Intensiva a Spitalului Elias sunt cinci pacienti raniti in incendiu, din care doi in stare grava, a declarat duminica, pentru Agerpres, managerul institutiei, Doina Dimulescu. Un pacient de la Spitalul Elias va pleca în Norvegia, iar altul în Marea Britanie.

La Spitalul Grigore Alexandrescu, toţi cei şase pacienţi internaţi sunt stabili, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, medicul Raluca Alexandru.

La Spitalul Bagdasar-Arseni sunt patru pacienţi sunt în stare critică, potrivit medicului Mircea Carantino.

Toti cei noua raniti de la Spitalul Militar Central sunt constienti, informeaza reprezentantii institutiei medicale. Starea lor este stabila. Doi dintre ei sunt la terapie intensiva.

Noi ne continuăm activitatea, toată secţia a fost şi este la spital, pansamentele se fac încă de dimineaţă, s-au făcut până azi-noapte cel târziu, pacienţii sunt în continuare operaţi. Pacienţii din secţia de chirurgie plastică au evoluţie bună şi sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să meargă spre casă. Mai sunt internaţi 10 pacienţi în terpaie intensivă, din care 4 în stare critică, 4 foarte grav şi 2 grav, şi alţi 5 la secţia de chirurgie plastică”, au declarat oficialii Spitalului „Bagdasar-Arseni”.

Potrivit surselor citate, cele două tinere erau în stare critică, având arsuri pe suprafeţe mari din corp şi arsuri ale căilor respiratorii.

Cristian Nițescu, directorul medical al Spitalului de Arsuri: „Au fost pacienți care în ultimele 24 de ore s-au degradat foarte mult și cu toate eforturile noastre nu i-am mai putut resuscita.”

Moartea a atins şi răniţii care fuseseră transferaţi la spitale din străinătate.

Sorin Cîmpeanu, premier interimar: „Din păcate, doi pacienți s-au pierdut imediat după aterizare, unul în salvare, unul imediat la spital în Rotterdam, este vorba despre un pacient român și unul italian.”

În spitalele din București sunt acum internaţi peste 100 de pacienţi, dintre care jumătate sunt în continuare în stare gravă.

„În cazul asocierii arsurilor tegumentare cu arsurile inhalatorii, imprevizibilitatea este mereu prezentă, iar indicele de mortalitate oscilează între 30 și 80 la sută. Asta înseamnă că 3 până la 8 pacienți care au acest diagnostic în momentul producerii accidentului și al internării sunt candidați la deces. Indicele major de gravitate, asta înseamnă că mă refer la incidența complicațiilor majore, cu risc vital, se desfășoară în această a doua săptămână”, a spus prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca.

Impresionaţi de suferinţa uriaşă, medicii din străinătate şi-au oferit ajutorul. Au plecat sau urmează să plece răniţi în Olanda, Belgia, Israel, Austria, Norvegia, Suedia. Unii doctori au venit în România să vadă pacienţii înainte de transport.

Sarah Pape, medic chirurg din Newcastle: „Am identificat doi pacienți pe care i-am putea ajuta să fie transferați în UK în unul din centrele noastre speciale pentru arși.”

Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: „Procedura de selecţie este unică, indiferent de ţara de destinaţie. Practic, decizia aparţine exclusiv medicilor din spitalele unde pacienţii vor fi trimişi. Aceşti medici, cu generozitate, vin special pentru acest lucru în Bucureşti.”

Toate cheltuielile care ţin de transport și tratament vor fi decontate de stat.

Cookies