Încă două cazuri noi de infectare cu noua tulpină de coronavirus la o școală din Capitală

01 feb. 2021
55 afișări
Încă două cazuri noi de infectare cu noua tulpină de coronavirus la o școală din Capitală

Au fost înregistrate alte două cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, care provin din focarul deja confirmat de la Şcoala 28 din Bucureşti, informează, luni, Ministerul Sănătăţii.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, care provin din focarul deja confirmat de la aceeaşi şcoală din Bucureşti”, afirmă sursa citată.

Cine sunt cei infectați

Potrivit MS, este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani, care lucrează în unitatea de învăţământ, şi un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în şcoală.

Săptămâna trecută, alte şapte persoane de la Şcoala 28 din Sectorul 2 al Capitalei au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, informează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ministerului, în cazul a patru persoane dintre cele şapte au fost trimise probe pentru secvenţiere în vederea depistării noii tulpini a SARS-CoV-2.

Duminica trecută, Ministerul Sănătăţii a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis, în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 28 din Sectorul 2, extinderea anchetei epidemiologice, fiind recoltate încă 11 probe.

Cookies