LA MINE-N CARTIER

Încă 9 fântâni cu apă potabilă de la mare adâncime, amenajate în București. Unde vor fi amplasate

Consiliul Local al Sectorului 2 a aprobat în ședința ordinară din februarie indicatorii tehnico-economici, devizele generale, precum și Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „9 fantâni pentru furnizarea de apă potabilă din puțuri de mare adâncime”.

Cele 9 amplasamente unde se vor construi fântâni pentru furnizarea de apă potabilă din puțuri de mare adâncime sunt următoarele:

1. Intersecția Strada Țesătoarelor și Periș – (Sc. Generala nr. 40)

2. Strada Zamfir Arbore și Nicolae Apostol – (Sc. Generala nr. 41)

3. Strada Luncșoara Nr. 17 – (Sc. Generala nr. 307)

4. Strada Mașina De Pâine Nr. 65 – ( Școala Generală Nr. 27)

5. Strada Răscoala 1907, Bloc 24

6. Strada Cristescu Dima Nr. 2

7. Chișinău Nr. 19 , Bloc A5

8. Parcul Ion Creangă

9. Parcul Ciurea

Procedura de achiziție publică pentru proiectarea și executarea acestor lucrări va demara în luna martie a.c., prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar contractul va fi atribuit firmei ce va veni cu oferta cu prețul cel mai scăzut.

Reamintim că Administrația Domeniului Public Sector 2 a atribuit contractul privind execuția lucrărilor pentru alte cinci fântâni cu apă potabilă din puț de mare adâncime amplasate pe Calea Moșilor nr. 195, în Parcul Cosmos, Parcul Titus Ozon, pe Str. Barbu Văcărescu și în Parcul Lunca Florilor. 

Apa va fi extrasă de la aproape 200 de metri adâncime şi va fi verificată periodic din punct de vedere calitativ de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, spun autorităţile locale. Mai multe detalii AICI.

„Este o apă foarte bună care îndeplineşte toate condiţiile de calitate. Pentru siguranţă, săptămânal, vor fi efectuate teste în laboratoarele de specialitate. Vom avea cea mai pură apă naturală, fără nitriţi, având în vedere faptul că este extrasă de la o aşa mare adâncime”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

În ultimii doi ani, primarul Sectorului 2 a inaugurat mai multe puţuri de alimentare cu apă potabilă de la mare adâncime, după cum urmează: Fântâna lui Bucur (noua Piaţă Obor), Fântâna „Omeniei” (Parcul Motodrom), Fântâna „Sfânta Maria” (Parcul Florilor), Fântâna „Educatorilor” (Parcul Naţional), Fântâna „Armoniei” (Parcul Obor), Fântâna „Stelelor” (Parcul Cinema Floreasca), Fântâna „Sfântul Nicolae” (Parcul Morarilor), Fântâna „Nizami” (Parcul Tei).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button