LA MINE-N CARTIER

Încă 81 de străzi din Sectorul 5 au apă și canalizare

„Acum 5 ani Bucurestiul avea inca drumuri pline de namol, adica strazi fara canalizare si asfalt. Chiar daca in mare parte aceste strazi nu apartin Primariei Municipiului Bucuresti, ci sectoarelor, le-am preluat in administrare si le-am reabilitat la nivelul anilor in care traim. Iar anul acesta am actionat in forta, in special in Sectorul 5, unde era cea mai grea situatie. Din 81 de strazi, din zona Bucuresti-Magurele, unde Primaria Capitalei, cu sprijinul Apa Nova, prin programul Bucur, a introdus deja reteaua de apa si canalizare, pe 64 dintre acestea a fost finalizat si sistemul rutier”, a declarat Sorin Oprescu.  

Primarul General a mai explicat ca se mai lucreaza la realizarea sistemului rutier pe 17 strazi, la sapte dintre acestea lucrarile fiind in curs de finalizare (in procent de 90%), iar restul de 10 strazi se afla in diverse stadii de executie. De asemenea, se mai lucreaza la canalizarea pluviala acolo unde este cazul. Lucrarile de asfaltare sunt realizate de Administratia Strazilor.

Primaria Municipiului Bucuresti a mai reabilitat peste 236 strazi care nu aveau apa si canal. La sfarsitul anului 2008, 23% din numarul total de strazi nu aveau apa si canal, (cca. 4,5 % din locuitorii Bucurestiului fiind afectati), in cei cinci ani 2008-2013 reusindu-se ca procentul strazilor „de pamant” (sistem rutier nemodernizat) lipsite de apa si canalizare sa scada de la 23% la 7% (cca 1,4% – inca cel putin 28.000 de bucuresteni beneficiaza acum de apa si canal) Altfel spus, in 2008 ţinând cont ca un numar important de cartiere vechi ale Capitalei aveau un grad de acoperire a serviciului de alimentare cu apa si canalizare de numai 45-50% s-a hotarât demararea unor proiecte de mare anvergura de catre Primaria Municipiului Bucuresti.

Cartierele care se aflau in aceasta situaţie erau: cartierele Vatra Noua, Chitila Triaj, Straulesti, Baneasa (sectorul 1 ), cartierele Andronache, Ion Creanga (sectorul 2), cartierul Olimpia (sector 3), cartierul Progresului si cartierul Aparatorii Patriei (sectorul 4) si cartierul Giulesti Sârbi (sectorul 6). Pana la momentul actual, noiembrie 2013 lucrarile propuse la retelele de alimentare cu apa si canalizare au fost finalizate in toate cartierele mai sus mentionate realizandu-se investitii care insumeaza un numar total de:  213 strazi,  67 km retea publica de alimentare cu apa, 71,39 km retea publica de canalizare menajera, 6,5 km retea publica de canalizare pluviala și  45,3 km sistem rutier.

Au fost de asemenea realizate:  4 statii de preepurare a apelor pluviale, 6 statii de pompare a apelor uzate menajere și o statie de pompare apa potabila. Total valoare investitii exclusiv PMB = 338.366.271,4 lei cu TVA.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button