Noi audieri în dosarul fraudei la BAC: Încă 40 de elevi au fost la sediul Poliției

de:
25 iul. 2013
0 Afișari
Noi audieri în dosarul fraudei la BAC: Încă 40 de elevi au fost la sediul Poliției

Declaratiile acestora nu au fost diferite de cele ale elevilor audiati anterior de catre anchetatori, majoritatea afirmand ca s-ar fi strans, in liceu, sume de bani, fara a da insa detalii concrete sau elemente certe privind destinatia banilor, au mai spus sursele judiciare pentru Mediafax, citate de Hotnews.

„Normal ca s-au strans bani bani pentru protocol, asa se face de cand lumea. Si eu, cand am fost elev, am dat bani pentru protocolul comisiei. Anchetatorii puteau sa mearga la orice liceu din Bucuresti, ca ar fi descoperit acelasi lucru”, a declarat, pentru Mediafax, un parinte care isi astepta copilul sa iasa de la audieri.

Audierile elevilor de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au inceput vineri 5 iulie, Bogdan Staicu, procuror-sef la Parchetul Tribunalului Bucuresti spunand atunci ca 17 dintre cei 20 de elevi care isi luasera angajamentul ca vor veni in cursul zilei la audieri s-au si prezentat, singuri, la Politia Capitalei.

Parchetul Tribunalului Bucuresti face cercetari pentru fapte de coruptie la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitala, directoarea unitatii de invatamant, Costica Varzaru, demisa din functie dupa inceperea anchetei, fiind arestata preventiv pentru trafic de influenta. Anchetatorii au facut, la 1 iulie, in prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, perchezitii la Liceul „Bolintineanu”, cu sprijinul SRI, Directiei Generale Anticoruptie si Politiei Capitalei.

In timpul perchezitiilor s-au gasit sume de bani in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori. Cinci profesori din comisia de examen si 32 de profesori supraveghetori la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au fost audiati in 1 iulie la Politia Capitalei.

Comisia de examen a fost schimbata dupa proba la Limba romana, iar conducerea liceului a fost demisa de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Elevii au fost perchezitionati de anchetatori la iesirea din salile de examen, la unii dintre acestia fiind gasite fituici. Sapte candidati la bacalureat de la Liceul „Bolintineanu” au fost eliminati din examen, dupa ce asupra lor au fost gasite dovezi care indica tentativa de frauda, „copiute, carti cu rezolvari, telefoane mobile”, la proba de Limba si literatura romana, anunta, marti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Cookies