Încă 4 locuri de joacă din Sectorul 6 au fost reabilitate. Primarul Ciprian Ciucu: „Vom continua și anul viitor”

27 dec. 2023
406 afișări
Încă 4 locuri de joacă din Sectorul 6 au fost reabilitate. Primarul Ciprian Ciucu: „Vom continua și anul viitor”
Încă 4 locuri de joacă din Sectorul 6 au fost reabilitate. Primarul Ciprian Ciucu: „Vom continua și anul viitor”. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6 a anunțat că încă 4 locuri de joacă au fost reabilitate complet. Ciprian Ciucu promite că lucrările de reabilitare vor continua și anul viitor.

Anul acesta au fost reabilitate aproximativ 80 de locuri de joacă

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că încă 4 locuri de joacă din sector au fost reabilitate. Acestea se află la următoarele adrese:

  • Strada Pinului din Giulești;
  • Strada Vintilă Mihăilescu din Crângași;
  • Strada Arieșul Mare din Militari;
  • Aleea Băiuț din Drumul Taberei.

În total, Primăria Sectorului 6 a reabilitat aproximativ 80 de locuri de joacă în anul 2023. Acestea au fost reparate complet și au echipamente moderne, inclusiv pentru copiii cu dizabilități.

Nu-s puține și le-am reabilitat complet, cu echipamente moderne. Și sunt incluzive, au echipamente și pentru copiii cu dizabilități”, a transmis Ciprian Ciucu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Loc de joacă reabilitat
Loc de joacă reabilitat. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6 le-a promis cetățenilor că lucrările de reabilitare vor continua și anul viitor.

Grădinița 250 și Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” vor fi consolidate

În urmă cu câteva zile, PS6 a anunțat că Grădinița 250 și Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” vor fi consolidate. Decizia a fost luată în urma unor expertize tehnice în care se arată că cele două clădiri au fost încadrate în clasă de rism seismic 2.

Totodată, alte opt școli și grădinițe din Sectorul 6 au fost acceptate în programul de consolidare derulat de Ministerul Dezvoltării.

Grădinița 205 a fost construită în anul 1936, iar Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” a fost construit în anul 1974. Ambele au fost consolidate, ultima dată, în 2011, respectiv anul 2012.

Clasa de risc seismic 2: fac parte clădirile susceptibile de avariere majoră la acțiunea cutremurului de proiectare corespunzător stării-limită ultime, care pune în pericol siguranța utilizatorilor, dar la care prăbușirea totală sau parțială este puțin probabilă, se arată în Legea nr. 212 din 12 iulie 2022
privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, adoptată de Parlamentul României.

Citește mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies