Încă 30 de români cu averi mari intră sub lupa ANAF

de:
04 apr. 2016
0 Afișari
Încă 30 de români cu averi mari intră sub lupa ANAF

Anunţul a fost făcut, într-un interviu oferit revistei Capital, de noul şef al ANAF, Dragoş Doroş.

„Procedura de control la marile averi a fost făcută după un program aşa cum se face ea de oameni care o fac de mult timp. Se strâng date, se evaluează riscul se selectează un lot de oameni care sunt chemaţi. Scopul principal al acestui tip de control e să îi facem să înţeleagă că e foarte bine să declare tot ce trebuie. Interesul nostru e să îi ţinem. A fost o primă etapă. Acum înţeleg că s-a dat drumul la următorul lot, care e tot de 30 de persoane fizice cu averi mari care intră sub controlul Fiscului. Concentrarea principală pe acest tip de control e să îi invităm pe aceşti oameni la discuţii şi să ne lămurim cum e mai bine ca aceşti oameni să declare şi să plătească şi să nu ajungem la altele. Sigur că acolo unde nu există altă cale.. S-a terminat faza de documentare pentru mai multe persoane şi o să apară mai des calupurile acestea, în sensul în care vor fi chemaţi la discuţii. În curând. Şi mai mult decât atât, s-a mai terminat o analiză a unor persoane, aşa numite persoane cu risc fiscal mare care sunt în număr mai mare, pe care să le distribuim şi în teritoriu şi vor începe controalele şi acolo”, a răspuns noul șef al ANAF, Dragoș Doroș la întrebarea, dacă vor continua controalele la persoanele fizice cu averi mari.

Pe 6 august 2015, ANAF a anunţat că a demarat programul de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal bazat pe analize de risc, în urma cărora au fost identificate și alte persoane fizice decât cele din grupul Persoanelor Fizice cu Averi Mari care prezintă risc fiscal ridicat. 
La finele anului trecut, Fiscul a făcut publice sumele ascunse de primii 10 bogătași români, luați la verificat. Peste 20 de milioane de euro, respectiv o medie de două milioane de euro de persoană, au fost ascunși prin diferite conturi și tranzacții mai mult sau mai puțin transparente. Investigaţiile au avut ca urmare mai multe plângeri penale depuse de Fisc.

Cookies