Încă 20 de schelete au fost descoperite la Universitate

de:
09 dec. 2010
0 Afișari
Încă 20 de schelete au fost descoperite la Universitate

În ultimele două săptămâni au fost descoperite alte 20 de schelete pe şantierul de la Universitate, alături de cele 40 scoase la iveală de muncitori în urmă cu câteva săptămâni. Osemintele au fost duse, spre a fi cercetate la Muzeul Municipiului Bucureşti.

Schelete scoase la iveală în urma săpăturilor pentru viitoarea parcare de la Universitate, ar putea data de acum aproape 500 de ani, spun specialiştii. Este vorba de locuitori ai periferiei Bucureştiului de atunci, bărbaţi, femei şi copii, care au fost îngropaţi în curtea bisericii locale, aşa cum era obiceiul vremii. Cel mai bine păstrate schelete vor fi expuse într-un muzeu, iar restul urmează să fie înhumate, creştineşte, într-o groapă comună.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că lucrările nu vor fi afectate de aceste descoperiri. Parcarea va fi finalizată conform graficului, în 2012. În funcţie de verdictul arheologilor însă, parcarea ar putea pierde câteva locuri de parcare, dacă se va decide că trebuie păstrate zidurile descoperite.

Citeşte şi Cine erau cei 40 de oameni ale căror schelete au fost găsite la Universitate?

Cookies