Încă 12 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor din Parcul Drumul Taberei. Cetăţenii se revoltă

de:
16 dec. 2015
1 Afișari
Încă 12 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor din Parcul Drumul Taberei. Cetăţenii se revoltă

Cele 5 grupuri de iniţiativă civică sunt Salvaţi Parcul Drumul Taberei, Iniţiativa Prelungirea Ghencea, Iniţiativa Callatis – Drumul Taberei, Iniţiativa Tudor Vladimirescu şi Iniţiativa Favorit.

CITEŞTE ŞI Au apărut primele cârpeli în PARCUL DRUMUL TABEREI, la o lună de la redeschidere. FOTO&VIDEO

PARCUL DRUMUL TABEREI. La aproximativ o lună de la redeschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei, după aproape doi ani de lucrări de amenajare, au apărut şi problemele. Cele mai multe dintre acestea sunt de ordin estetic şi vizează îndeosebi calitatea lucrărilor aleilor din parc. Mai sunt însă probleme şi la sistemul de irigaţii dar şi în ceea ce priveşte amenajarea peisagistică. Într-un sector sufocat de lucrări la metrou, parcul Drumul Taberei ar putea reprezenta o oază de linişte, dacă picamerele de la serele exotice încă în construcţie şi cele de pe şantierul magistralei 5 nu ar săpa în permanenţă la doar câţiva paşi de parc.

Cetăţenii vor cere Primăriei, pe lângă informaţiile legate de suma de peste 12.000.000 lei alocată Parcului Drumul Taberei, să renunţe la amenajarea ca sere exotice a spaţiilor expoziţionale nefinalizate încă şi să le amenajeze în schimb ca locuri de joacă pentru copii, precum şi redirecţionarea banilor spre realizarea altor parcuri din sectorul 6, mult mai necesare comunităţii locale decât serele exotice.

PARCUL DRUMUL TABEREI. Parc scumpit nejustificat cu 120.000 de dolari pentru lucrări neexecutate

PARCUL DRUMUL TABEREI. Inaugurat cu mult scandal, după doi ani de lucrări, Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 întâmpină pe lângă problemele de ordin estetic şi „cârpelile” făcute recent, şi alte probleme – de ordin financiar. Inspectorii Curţii de Conturi au intrat pe fir şi au descoperit că Primăria Sectorului 6, condusă de liberalul Rareş Mănescu, a cheltuit NEJUSTIFICAT aproape 120.000 de dolari pentru lucrări neexecutate însă în Parcul Drumul Taberei.

Redăm mai jos interpelarea depusă de grupurile de iniţiativă civică la Primăria Sectorului 6. 

INTERPELARE ÎN CADRUL ŞEDINŢEI CONSILIULUI LOCAL AL SECTORULUI 6
DIN 17 DECEMBRIE 2015

Stimate domnule primar Rareş Mănescu,
Stimate domnule viceprimar Adrian Enache,
Stimate domnule secretar Demirel Spiridon,
Stimate doamne şi stimaţi domni consilieri locali,
Stimaţi reprezentanţi ai compartimentelor din aparatul propriu al primarului, ai serviciilor şi unităţilor subordonate,

Cetăţenii din grupurile de iniţiativă civică din Sectorul 6 vă somează să încetaţi risipirea banului public !

Am observat că la punctul nr. 6 al şedinţei de astăzi figurează un proiect de hotărâre privind finalizarea contractului de finanţare pentru reamenajarea Parcului Drumul Taberei.

Acest proiect de hotărâre constă, de fapt, în alocarea de la bugetul local al Sectorului 6 a unei sume de peste 12 milioane de lei (adică aproximativ 3 milioane de euro) pentru finalizarea reamenajării Parcului Drumul Taberei. Având în vedere că reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 nu au oferit până în momentul de faţă, în mod public, nicio justificare cu privire la această sumă considerabilă, le solicităm să ne prezinte justificarea chiar acum, în cadrul şedinţei Consiliului Local.

Reamenajarea Parcului Drumul Taberei este aproape finalizată, cu excepţia spaţiilor expoziţionale (celebrele sere pentru plante exotice), care au fost amplasate de Primărie pe latura nordică a parcului, în locul a zeci de arbori maturi defrişaţi în mod abuziv. În condiţiile în care aceste spaţii expoziţionale sunt deja construite, alocarea suplimentară a peste 12 milioane de lei apare ca disproporţionată şi nejustificată.

Cetăţenii Sectorului 6, din grupurile civice Salvaţi Parcul Drumul Taberei, Iniţiativa Prelungirea Ghencea, Iniţiativa Tudor Vladimirescu, Iniţiativa Callatis-Drumul Taberei şi Iniţiativa Favorit, ai căror reprezentanţi sunt prezenţi astăzi în sală, vă solicită să renunţaţi la amenajarea spaţiilor expoziţionale din Parcul Drumul Taberei ca sere cu plante exotice, în schimbul amenajării lor ca locuri de joacă pentru copii, mult mai utile comunităţii şi mult mai puţin costisitoare.

CITEŞTE ŞI Noi probleme în Parcul Drumul Taberei: Arbori uscaţi, leduri arse, fără jocuri de lumini FOTO

Bucureştenii din Drumul Taberei se plâng din nou de parcul recent inaugurat. Oamenii anunţă că mulţi arbori s-au uscat, că stâlpii cu jocuri de lumini nu funcţionează, dar şi că ledurile de la marele pod din parc s-au ars.

Cei 12 milioane de lei pot fi utilizaţi în scopuri mult mai utile cetăţenilor! Sere cu plante exotice se găsesc şi în Grădina Botanică, la 10 minute de cartierul Drumul Taberei. Cetăţenii Sectorului 6 au nevoie, de exemplu, de amenajarea unui parc în Prelungirea Ghencea (pe terenul fostelor Sere Militari) şi de reamenajarea locului de joacă din Parcul Spiriduşii, cu intrare din str. Valea Calugareasca. De asemenea, este nevoie de întreținerea zilnică a Parcului Istru care se degradează pe zi ce trece, precum şi de reamenajarea părculețului de lângă fostul cinematograf Favorit, cu acces din strada Sibiu, unde a avut loc anul acesta evenimentul „Grădina de vară Favorit”.

Aşadar, cetăţenii vă solicită să cheltuiţi fondurile publice pentru proiecte care reflectă cu adevărat nevoile lor şi să amenajaţi spaţiile expoziţionale din Parcul Drumul Taberei ca locuri de joacă pentru copii, iar cele 12 milioane de lei să le utilizaţi pentru alte proiecte utile comunităţii, precum cele susmenționate.

În acelaşi timp, vă solicităm să informaţi chiar acum comunitatea Sectorului 6 cu privire la justificarea alocării a peste 12 milioane de lei de la bugetul local pe anul 2016, precum şi cu privire la sumele cheltuite până acum pentru reamenajarea Parcului Drumul Taberei, atât din fonduri europene, cât şi din fonduri guvernamentale şi din fonduri alocate de la bugetul local al Sectorului 6.

De asemenea, vă reamintim că, în conformitate cu dispoziţiile articolului 7 din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria ar fi trebuit să publice textul complet al proiectului de hotărâre, dar şi o notă de fundamentare, o expunere de motive, un referat de aprobare privind necesitatea adoptării şi un studiu de impact, cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de şedinţa Consiliului Local, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul proiectului de hotărâre care face obiectul prezentei interpelări.

Vă rugăm să ţineţi cont că Primăria Sectorului 6 nu este stăpâna, ci doar gestionara fondurilor publice plătite de cetăţeni, iar risipirea fondurilor publice nu face cinste niciunei autorităţi publice locale.

Vă mulţumim.

CITEŞTE ŞI PROTEST la parcul Drumul Taberei, sâmbătă, din cauza copacilor uscaţi din parc

Grupul Salvați Parcul Drumul Taberei a organizat în data de 10 octombrie 2015, între orele 11 și 13, la intrarea în Parcul Drumul Taberei din intersecția străzilor Brașov și Drumul Taberei, Sector 6, o acțiune de protest pentru a atrage atenția autorităților și locuitorilor asupra dezastrului ecologic din Parcul Drumul Taberei și asupra deficiențelor așa zisei modernizări, anunţă organizatorii.

 

 

Cookies