Încă 100 de copii nu pot merge la creșă din cauza coronavirusului

04 nov. 2020
6 afișări
Încă 100 de copii nu pot merge la creșă din cauza coronavirusului

Atât angajații cât și părinții a 100 de copii care au frecventat grupele în care și-au desfășurat activitatea cele opt angajate pozitive se află acum, în izolare, potrivit unui mesaj transmis de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 pe pagina de socializare.

Declarația Direcției Generale de Asistență Socială și Precția Copilului Sector 6

„Activitatea la Creșa Neghiniță din sectorul 6 se supendă pentru 14 zile. Începând de astăzi, 04 noiembrie 2020, Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 6 a decis suspendarea activității cu copiii în cadrul Creșei Neghiniță, pentru o perioadă de 14 zile.

Această măsură a fost dispusă ca urmare a depistării în data de 03 noiembrie 2020 a unui număr de 8 angajați pozitivi cu virusul SARS-COV- 2, în vederea prevenirii răspindirii noului coronavirus în rândul salariaților și al beneficiarilor.

Angajații și părinții copiilor care au frecventat grupele unde își desfășoară activitatea cele 8 salariate pozitive au fost informați, încă de aseară, în conformitate cu Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) și se află în izolare.
De asemenea, Direcția de Sănătate Publică București a fost informată cu privire la situația angajaților și contacții acestora, fiind demarată ancheta epidemiologică.

Cele 8 angajate nu prezintă simptome ale bolii, se simt bine și se află în izolare la domiciliu.
În prezent, mai este suspendată activitatea și la Creșa Harap Alb, acolo unde au fost depistați 9 angajați pozitivi cu Covid-19, în data de 23 octombrie 2020. La finalul celor 14 zile de izolare, după retestarea tuturor angajaților, vom anunța măsurile ce se impun a fi luate, în funcție de noile rezultate privind infectările cu virusul SARS-COV-2”, se arată în mesajul transmis pe pagina de Facebook.

Cookies