ȘTIRI

Încă 100 de blocuri din Capitală, incluse pe lista de REABILITARE TERMICĂ. LISTA imobilelor

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Potrivit datelor centralizate de administrația locală, Sectorul 4 dispune în prezent de o linie de credit de la Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de 22,5 milioane euro care acoperă costurile de REABILITARE TERMICĂ pentru un număr de circa 150 de blocuri. Banii se află la dispoziția administrației locale din luna septembrie. „Am obținut extinderea liniei de credit cu încă 17 milioane de euro, pe o perioadă de patru ani, finanțarea acoperind costurile de reabilitare termică pentru aproape 100 de imobile de locuințe. Lucrările vor putea începe în luna martie 2016 și ar urma să fie finalizate în termen de trei luni, adică în iunie 2016”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Conform sursei citate, pentru început vor demara lucrările de REABILITARE TERMICĂ la un număr de 30 de blocuri unde proprietarii și-au dat acordul pentru a contribui financiar cu o cotă parte de 20% din costul lucrărilor.

„Acesta este un prim tronson de blocuri, lista urmând să fie actualizată pe măsură ce se va obține acordul tuturor proprietarilor”, a menționat Băluță.

LISTA BLOCURILOR CARE VOR FI REABILITATE TERMIC ÎN SECTORUL 4 POATE FI CONSULTATĂ AICI. Primele 30 de blocuri care vor fi reabilitate termic se află pe primele poziții din tabel.

Proprietarii vor plăti 20% din costul lucrărilor de REABILITARE TERMICĂ

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. În cazul celor 150 de blocuri aflate deja pe lista de REABILITARE TERMICĂ a administrației locale, lucrările au fost adjudecate prin licitației publică, acestea urmând să fie executate de un consorţiu de patru firme de construcţii, respectiv S.C. GRANT CPC S.R.L, S.C. ART CONSTRUCT A.C.M. S.R.L, S.C. ADRIAN CONSTRUCT S.R.L şi S.C. CONCELEX S.R.L, prima dintre companii fiind liderul de asociere.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI.  Pentru realizarea lucrărilor de REABILITARE TERMICĂ a blocurilor din Sectorul 4, proprietarii vor suporta 20% din costuri. După cum a precizat primarul Sectorului 4, lucrările de REABILITARE TERMICĂ vor fi plătite, iniţial, de administraţia locală banii urmând să fie recuperaţi de la locatari în termen de zece ani. Practic, taxa de REABILITARE TERMICĂ va fi achitată la Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 odată cu plata impozitului pe clădire. În cazul familiilor defavorizate, care nu au venituri pentru a suporta costurile de reabilitare termică, lucrările vor fi plătite de administrația locală, sub formă de ajutor social, în urma unei anchete sociale.

Ce lucrări vor fi executate în cadrul programului de REABILITARE TERMICĂ, în Sectorul 4

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Lucrările de intervenţie constau, în general, din izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuinţe cu tâmplărie performantă energetic, termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei, izolarea termică a planşeului peste subsol în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei, lucrări de reparaţii la elementele de construcţie care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/sau afectează funcţionalitatea blocului de locuinţe, inclusiv de refacere în zonele de intervenţie. 

Edilul a menționat că la noile lucrări de REABILITARE TERMICĂ ce vor fi executate în Sectorul 4, culoarea blocurilor ar putea să nu mai fie verde, așa cum s-a întâmplat până acum. „În urma unui parteneriat încheiat cu Ordinul Arhitecților vom stabili împreună noul designn pentru a avea o abordare unitară la nivelul întregii Capitale”, a specificat Daniel Băluță.

CITEŞTE ŞI Ce blocuri vor fi reabilitate termic în Bucureşti, până în anul 2020. LISTA ORDINII DE PRIORITATE

Proiectul privind Programul multianual de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Sectorul 4 pentru perioada 2014-2020 a fost aprobat în şedinţa de Consiliul Local Sector 4 din aprilie 2014. Pe lista blocurilor ce urmează să fie reabilitate termic GRATUIT până în anul 2020 se află 1.305 imobile, ordinea în care acestea vor fi anvelopate fiind în funcţie de rapiditatea cu care asociaţiile de proprietari au depus cerere la Primăria Sectorului 4. DETALII, AICI. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button