Încă 1.000 de trotinete electrice, disponibile pentru închiriat în București

de:
24 iun. 2019
1 Afișari
Încă 1.000 de trotinete electrice, disponibile pentru închiriat în București

Astfel, urmează să fie aprobat un acord de cooperare între Municipiul Bucureşti şi WOLF-E RIDES SRL referitor la implementarea unui proiect-pilot de transport alternativ de tipul Electric Scooter Sharing. Un dispozitiv discret va fi montat pe trotineta electrică, având mai multe funcţii controlate printr-o aplicaţie de telefon (Wolf-e).

„Identificarea unei trotinete electrice disponibile, deblocarea şi utilizarea acesteia, funcţiile de blocare şi alarmă, plata prin intermediul aplicaţiei mobile, GPS tracking-ul sau senzorii de mişcare sunt atributele specifice ale acestui serviciu”, prevede acordul de cooperare.

Trotinetele vor fi limitate la viteză maximă de 25 km/h.

WOLF-E RIDES SRL va pune la dispoziţia cetăţenilor maxim de 1.000 de trotinete electrice, disponibilizate gradual, în funcţie de capacitatea de absorbţie a cererii efective, dar şi parcări în format fizic şi parcări în format virtual (zone desemnate de aplicaţie, unde utilizatorul este încurajat să parcheze pentru a nu crea dezordine). De asemenea, va asigura în relaţia cu PMB un call-center pentru preluarea sesizărilor privind parcarea şi operarea în condiţii de siguranţă a trotinetelor electrice şi va colecta în termen de maxim cinci ore de la primirea sesizării trotinetele electrice parcate în locuri necorespunzătoare.

PMB va acorda sprijin în vederea obţinerii avizelor necesare pentru locaţiile destinate parcării trotinetelor şi va sprijini demersurile societăţii de protejare a flotei de trotinete împotriva furtului sau actelor de vandalism.

Pe 23 aprilie, primarul general, Gabriela Firea, a fost împuternicit să semneze un acord de cooperare între Municipalitatea Bucureşti şi Lime Technology Network SRL. Firma se angaja să pună la dispoziţia cetăţenilor Capitalei un sistem de tip Electric Scooter Sharing, cu 1.000 de trotinete electrice, parcări în format fizic şi în format virtual, precum şi implementarea unui sistem de management online care să asigure funcţionalitatea proiectului.

În şedinţa din 30 mai, CGMB a aprobat şi încheierea unui acord de cooperare cu SC Hub Work SRL. Firma lansa proiectul FLOW în România, începând cu un număr de 640 de trotinete şi 320 de staţii de încărcare, urmând să ajungă la 640 de staţii. Proiectul mai viza amplasarea staţiilor de încărcare lângă 13 staţii de metrou.

 

Cookies