CONTRIBUTORS

Inaugurarea terminalului Finger/ CULISE

Evenimentul din jurul noului terminal al Otopeniului a fost orchestrat de un balaur cu patru capete. Ministerul Transpoturilor, Ministerul de Interne, Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti şi Cancelaria Prim-ministrului. Toate cele patru entităţi au încercat să mulgă cât mai mult cu putinţă capital de imagine de pe urma tăierii de panglică. A fost angajat până şi un grup de artişti care a gâdilat urechile celor invitaţi cu muzică clasică.

Cu toate că la prima vedere pare ceva în regulă, imaginaţi-vă ziarist în mijlocul unei ceremonii de inaugurare organizată de cinci creiere. HAOS! S-a lasat şi cu ţipete la un moment dat. Pro TV-ul şi Antena 1 şi-au “pierdut” cameramanii astfel că live-urile programate în jurul orei 13:00 n-au mai avut loc. Motivul? Operatorii, care ieşiseră pe aeroport să ia câteva cadre cu noua clădire, au încăput pe mâinile altor echipe de securitate şi au fost supuşi, încă o dată, la ritualul “găsirii” de bombe. Înăutru, grupul ziariştilor a fost purtat ca o minge de ping-pong, preţ de 20 de minute, de diverşi “organizatori” prin imensul terminal. După ce purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache, a dat ok-ul fotografilor să se împrăştie că să facă instantanee a venit rândul echipelor de securitate să zică HALT şi să înceapă un adevărat “manhunt” prin terminal. Eu am scăpat pentru c-am nimerit undeva pe la etajul al doilea unde nu era nimeni. Când m-am întros la intrare, la panglică, am găsit un adevărat vacarm. Grupul de ziarişti era înghesuit pe trei metri pătraţi. “Aşa a zis domn director!”, lămureşte un malac cu cască în ureche. Cu chiu, cu vai s-au lasat înduplecaţi şi-au mărit zona de acces pentru ziarişti.

La un moment dat a apărut şi Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului şi a dat asigurări că premierul Boc trebuie să apară din clipă în clipă. A întârziat ce-i drept, iar unii dintre noi au început să se întrebe cu voce tare dacă l-a prins mulţimea.„Să-l vezi că ajunge cu cămaşa scoasă şi părul ciufulit”, a completat un cameraman între două vârste.

Tăierea de panglică şi discursurile de după n-au durat mult iar terminalul a fost “călcat” de primii pasageri(ai unei curse de Bruxelles) care au fost întâmpinaţi de premierul Boc în faţa unei a doua panglici. “Bine aţi venit acasă!”, le-a ieşit în cale şeful Executivului întinzându-le câte un foarfece. Cert e că din cele trei persoane doar una a înteles mesajul. Celelate două păreau că nu vorbesc limba română şi au zâmbit cordial mai mult din politeţe.

A venit şi momentul protocolului. Între chelnerii îmbrăcaţi la patru ace cu tăvile pline cu bucate răsunau diverse limbi. Erau ambasadorii mai multor state europene care au fost invitaţi şi ei la eveniment şi care aspirau tăvile mai ceva ca motorul unui Boeing, kerosenul din rezervor.

Mi-am luat tălpăşiţa într-un final, presat de timp, lăsându-i în urmă pe muzicieni. Aveau mai bine de două ore de când cântau, cel mai probabil, iar cel care ţinea contrabasul dădea semne de leşin.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button