Inaugurarea staţiilor de metrou Jiului şi Parc Bazilescu: SPP, mii de bliţuri şi curioşi FOTOGALERIE

de:
01 iul. 2011
0 Afișari
Inaugurarea staţiilor de metrou Jiului şi Parc Bazilescu: SPP, mii de bliţuri şi curioşi FOTOGALERIE

Puhoi de oameni la inaugurarea celor două staţii de metrou. La ora 10 fix, la staţia Jiului, în partea dispre Gara de Nord, erau mai multe persoane afară decât înăuntru. Afară curioşii, iar jos, în vestibul, presa şi oficialităţile. Evenimentul a fost scăldat de sute de bliţuri şi microfoane, astfel încât, la un moment dat, spaţiul a devenit insuficient până şi pentru unii SPP-iştii îmbrăcaţi în civil, strecuraţi printre ziarişti. Totul a mirosit a nou şi totul lucea. În unele colţuri încă se mai cunoşteau urmele de mop iar excesul de zel al celor de la Metrorex în privinţa curăţeniei a ajuns şi între liniile de metrou. Până şi acestea erau proaspat vopsite iar spaţiul dintre traverse temeinic măturat. La inaugurare au fost prezenţi, pe lângă directorimea din Ministerul Trasporturilor, şi premierul Boc, ministrul Transporturilor Anca Boagiu şi directorul Metrorex, Gheorghe Udriste. Ca la şcoală, în spatele unor panouri pline cu planşe cu viziunea arhitecturală a viitoarelor staţii de pe M4, Laminorului şi Lac Străuleşti, şeful Metrorex, dădea explicaţii ca la examen.

Mai jos cu un nivel, cu uşile deschise, o garnitură de metrou veche, lucea de la atâta lustruit: şi pe dinăuntru şi pe dinafară. Până şi urmele de spray ale artiştilor urbani au fost rase cu lama pe-alocuri. Prezentarea directorului Udrişte nu a durat prea mult, din cauza călătoriei oficiale între cele două staţii. Cum distanţa dintre Jiului şi Parc Bazilescu este de doar 600 de metri, nici aceasta nu a durat prea mult. Vagonul cu oficialităţi şi presă s-a umplut până la refuz, iar în staţia Parc Bazilescu în capătul peronului, la coborâre, nu mai era loc nici s-arunci un ac.

Sus, la intrarea în gura de metrou de jur-împrejur curioşii priveau înăuntru cu fruntea lipită de geamurile reci. Al doilea val de declaraţii de presă avea loc la câţiva metri de intrare iar SPP-iştii erau de pază. “Vreau să intru să văd şi eu. Doar am lucrat 20 de ani la metrou”, explica la intrare un bătrân. Degeaba. Agenţii erau stană de piatră.

Cum era de asteptat discursul premierului Boc a făcut referire şi la planuri de viitor ale Executivului cu privire la infrastructura Capitalei. “Guvernul va aloca în continuare fonduri pentru extinderea reţelei de metrou bucurestene”, a încheiat acesta.

Abia dupa ce primul ministru a urcat în masina oficială iar gărzile de corp au trântit portiera în urma sa, oamenii au avut acces în noile staţii de pe magistrala 4. Între aceştia şi o domna în vârstă care rătăcea cu două sacoşe în mâini pe peronul lucios al staţiei Jiului. „‘r-ati ai naibii cu panourile voastre! Încotro-i, maică, Gara de Nord? Că aştia au pus toate panourile la fel”, încercă să priceapă femeia.

Cookies