ȘTIRI

Metroul de Drumul Taberei întârzie încă un an! Astaldi estimează că Magistrala 5 va fi gata în 2017

Constructorul italian Astaldi, care lucrează la Magistrala 5 de metrou din cartierul Drumul Ta­be­rei, anunţă că proiectul ar urma să fie gata în 2017, la finalul pri­mului semestru din 2014 circa 42% din lucrări fiind fina­lizate, potrivit raportului pe primele şase luni publicat de grupul din Peninsulă.

Click pe imagine pentru rezoluţie maximă

În replică, oficialii Metrorex spun că lucrările la metroul de Drumul Taberei trebuie finalizate până la finele lui 2016. „Magistrala 5 de metrou, Râul Doamnei – Pantelimon, are trei faze de punere în funcţiune. Pentru prima secţiune, de la Eroilor la Râul Doamnei, punerea în funcţiune cu călători este sfârşitul anului 2016. În momentul de faţă, Astaldi are contractate doar lucrările de structură şi infrastructură. Pentru a pune în funcţiune secţiunea respectivă la finele lui 2016 Astaldi, conform contractului, trebuie să termine lucrările de structură şi infrastructură în septembrie 2015, urmând ca lucrările de finisaje, cale de rulare şi instalaţii să se finalizeze într-un an şi jumătate. În momentul de faţă acestea sunt datele contractuale şi trebuie respectate de către toată lumea. Poate cel mult în ianuarie 2017 să se facă formele de recepţie, dar lucrările în sine trebuie finalizate în 2016”, a declarat, pentru B365.ro, Cătălin Homor, directorul de investiţii al Metrorex.

Astaldi lucrează la acest proiect alături de firmele FCC Construccion (Spania), Delta ACM 93 (România) şi AB Construct (România) în urma unui contract de 215 milioane de euro.

Proiectul Magistralei 5 de metrou este finanţat din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operational Sectorial –”Transport” 2007 – 2013.

Citeşte şi: Întârzieri la Magistrala 5 de metrou: De ce au tărăgănat lucrările

Lucrările au început în 2011 şi aveau ca termen iniţial de finalizare anul 2014, însă acestea au fost tergiversate după ce finanţarea pentru proiect a fost redusă. Termenul anunţat de Astaldi în raportul semestrial avansează astfel o nouă dată de finalizare, după ce auto­rităţile române spuneau că metroul ar putea fi gata în semestrul al doilea din 2016.

În toamna anului trecut, când au început săpăturile la stația Academia Militară de pe Magistrala 5 de metrou, premierul Victor Ponta a anunțat că noua magistrală va deveni funcțională în semestrul al doilea din 2016. Mai multe detalii AICI.

Vezi şi: Întârzieri la Magistrala 5: De ce au tărăgănat lucrările la staţia de metrou Parc Drumul Taberei 

Deşi nu oferă cifre sau informaţii cu privire la celelalte proiecte sau nivelul rulajului de pe piaţa locală, grupul sus­ţine că pe „pieţele în care gru­pul are o prezenţă puter­nică, aşa cum sunt Algeria şi România, a înregistrat rezultate satisfăcătoare (în primele şase luni ale lui 2014 – n.red.)”.

Continuarea pe ZF Corporate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button